Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/791
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Попович, В. П. | - |
dc.contributor.author | Popovich, V. P. | - |
dc.date.accessioned | 2011-12-20T08:55:04Z | - |
dc.date.available | 2011-12-20T08:55:04Z | - |
dc.date.issued | 2010 | - |
dc.identifier.citation | Попович, В. П. Фармакогностичне вивчення представників роду Cerasus : автореф. дис. ... канд. фармац. наук : 15.00.02 / В. П. Попович. - Х., 2010. - 20 с. - Бібліогр. : с. 16-18. | en_US |
dc.identifier.uri | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/791 | - |
dc.description.abstract | Проведено комплексне фармакогностичне вивчення рослин роду Cerasus. Досліджено якісний склад та визначено кількісний вміст основних груп біологічно активних речовин в сировині. Виділено в індивідуальному стані із плодоніжок, пагонів, листя вишні звичайної та черешні 22 сполуки : 1 речовину- похідну бензойної кислоти, 4 похідних гідроксикоричних кислот, 2 похідних кумарину, 2 терпеноїди, 7 флавоноїдних сполук, 3 антоціани, 1 стерин, 2 хлорофіли. Всановлено наявність та кількісний вміст в усіх видах сировини 17 амінокислот, 19 макро- і мікроелементів, 12 жирних кислот. | en_US |
dc.description.abstract | Comprehensive pharmacognostic study of Cerasus genus plants was carried out. The qualitative composition and quantitative content ware studied in raw material. The 22 individual substances from fruitstems, sticks,leaves of sour cherry and sweet cherry : 1 derivative of benzoic acid, 4 derivatives of cinnamic acid, 2 coumarine derivatives, 2 terpenoids, 7 flavonoides, 3 anthocyanes, 1 sterol, 2 chlorophylls have been isolated. The qualitative composition and quantitative content of 17 aminoacids, 19 macro- and microelements, 12 fatty acids have been determined. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.subject | вишня | en_US |
dc.subject | черешня | en_US |
dc.subject | фармакогностичне вивчення | en_US |
dc.subject | лікарські рослини | en_US |
dc.subject | фенольні сполуки | en_US |
dc.subject | гідроксикоричні кислоти | en_US |
dc.subject | флавоноїди | en_US |
dc.subject | амінокислоти | en_US |
dc.subject | жирні кислоти | en_US |
dc.subject | sour cherry | en_US |
dc.subject | sweet cherry | en_US |
dc.subject | pharmacognostic study | en_US |
dc.subject | medicinal plants | en_US |
dc.subject | phenolic compounds | en_US |
dc.subject | hydroxycinnamic acids | en_US |
dc.subject | flavonoides | en_US |
dc.subject | amino acids | en_US |
dc.subject | fatty acids | en_US |
dc.title | Фармакогностичне вивчення представників роду Cerasus | en_US |
dc.type | Other | en_US |
Располагается в коллекциях: | 15.00.02.Фармацевтична хімія та фармакогнозія |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
2010popovi4.djvu | 524,59 kB | DJVU | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.