Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/897
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorАбдулкафарова, Е. Р.-
dc.contributor.authorКовальова, А. М.-
dc.contributor.authorІльїна, Т. В.-
dc.contributor.authorКомісаренко, А. М.-
dc.contributor.authorAbdulkafarova, E. R.-
dc.contributor.authorKovalyova, A. M.-
dc.contributor.authorIlyina, T. V.-
dc.contributor.authorKomisarenko, A. M.-
dc.date.accessioned2012-01-27T12:53:52Z-
dc.date.available2012-01-27T12:53:52Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.citationКомпоненти ефірних олій квіток Potentilla alba L. та Potentilla anserina L. / Е. Р. Абдулкафарова, А. М. Ковальова, Т. В. Ільїна, А. М. Комісаренко // Вісник фармації. - 2011. - № 3. - С. 40-43.en_US
dc.identifier.issn1562-7241-
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/897-
dc.description.abstractМетодом хромато-мас-спектрометрії вперше було проведено ідентифікацію, встановлено кількісний вміст компонентів ефірних олій квіток перстачу білого та перстачу гусячого. В результаті виявлено 87 сполук, серед яких визначені вуглеводні, терпеноїди і ароматичні сполуки. Ідентифіковано 40 сполук, з них 15 є спільними для досліджуваних об'єктів. Встановлено залежність між компонентним складом ефірних олій та антибактеріальною активністю до грам-позитивних та грамнегативних мікроорганізмів.en_US
dc.description.abstractFor the first time it: the іdertіfіcatіor has beer carried out, the quantitative cortert of comporerts of essertial oHs m flowers of Potentilla alba L. ard Potentilla anserina L. has beer determmed by the chromato-mass spectrometric method. As a result, 87 com-pourds, amorg winch carbohydrates, terperoіds ard aromatic sub-starces are determmed, have beer revealed. 40 substarces have beer іdertіfіed, amorg them there are 15 substarces that are commor for the objects mvestigated. Deperderce of the comporert composіtіor of essertial ons with the amibacterial activity m relatkm to gram-posіtive ard gram-negative microorgarisms has beer determmed.en_US
dc.language.isouken_US
dc.publisherНФаУen_US
dc.subjectефірні оліїen_US
dc.subjectперстач білийen_US
dc.subjectперстач гусячийen_US
dc.subjectхроматографіяen_US
dc.subjectessertial oilsen_US
dc.subjectPotentilla alba L.en_US
dc.subjectPotentilla anserina L.en_US
dc.subjectchromatographyen_US
dc.titleКомпоненти ефірних олій квіток Potentilla alba L. та Potentilla anserina L.en_US
dc.typeArticleen_US
Appears in Collections:Вісник фармації. Архів статей 2010-2020
Наукові публікації кафедри нутриціології та фармацевтичної броматології
Наукові публікації кафедри фармакогнозії
Наукові публікації кафедри ХПС

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
40-43.pdf106,86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.