Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/10237
Назва: Аналiз суми летких сполук трави талабану польового (Thlaspi arvense L.)
Інші назви: Анализ суммы летучих соединений в траве ярутки полевой (Thlaspi arvense L.)
Analysis of volatile compounds from field penny-cress herb (Thlaspi arvense L.)
Автори: Тартинська, Г. С.
Журавель, І. О.
Кисличенко, В. С.
Тартынская, А. С.
Журавель, И. А.
Кисличенко, В. С.
Tartynska, G. S.
Zhuravel, I. O.
Kyslychenko, V. S.
Теми: леткi сполуки;хроматографiя;талабан польовий;летучие соединения;хроматография;ярутка полевая;volatile compounds;chromatography;field penny-cress
Дата публікації: 2012
Бібліографічний опис: Тартинська, Г. С. Аналiз суми летких сполук трави талабану польового (Thlaspi arvense L. / Г. С. Тартинська, I. О. Журавель, В. С. Кисличенко // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2012. - Т. 7, № 2. - С. 17-20.
Короткий огляд (реферат): Методом перегонки з водяною парою було отримано суму летких сполук з трави та- лабану польового (Thlaspi arvense L.). Вивче- ний якiсний склад та кiлькiсний вмiст отрима- них речовин хромато-мас-спектрометричним методом. Виявлено 42 речовини, 31 iдентифiко- вано. Серед дослiджуваних сполук переважали пальмiтинова, лiнолева, лiноленова, мiристи- нова кислоти, нонакозан, гексагiдрофарнезила- цетон та фiтол.
Методом перегонки с водяным паром было по- лучено сумму летучих соединений из травы ярут- ки полевой (Thlaspi arvense L.). Изучен качест- венный состав и количественное содержание полученных веществ хромато-масс-спектромет- рическим методом. Определено 42 вещества, 31 идентифицировано. Среди исследуемых соедине- ний преобладали пальмитиновая, линолевая, лино- леновая, миристиновая кислоты, нонакозан, гек- сагидрофарнезилацетон и фитол.
The sum of volatile compounds from field pennycress herb (Thlaspi arvense L.) was obtained by steam distillation. The qualitative composition and quantitative content of the received compounds was studied by the means of chromate-mass-spectrometry. 42 compounds were isolated, 31 of which were identified. Among the studied compounds palmitic, linoleic, linolenic, myristic acids, nonacosane, hexahydrofarnesylacetone and phytol dominated.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/10237
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ujkl_2012_7_2_5.pdf152,83 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.