Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/10453
Назва: The study on development of the technology of the syrup with the hepatotropic and choleretic action
Інші назви: Дослідження з розробки технології сиропу гепатотропної та жовчогінної дії
Исследования по разработке технологии сиропа гепатотропного и желчегонного действия
Автори: Shmal’ko, О. О.
Vyshnevs’ka, L. І.
Piskovats’kiy, Yu. G.
Mehalins’kiy, V. А.
Шмалько, О. О.
Вишневська, Л. І.
Пісковацький, Ю. Г.
Мегалінський, В. А.
Шмалько, А. А.
Вишневская, Л. И.
Писковацкий, Ю. Г.
Мегалинский, В. А.
Теми: syrup;technology;hepatotropic and choleretic drugs;aqueous extract of the medicinal;сироп;технологія;гепатотропні та жовчогінні лікарські засоби;водний екстракт лікарської рослинної сировини;сироп;технология;гепатотропные и желчегонные лекарственные средства;водный экстракт лекарственного растительного сырья
Дата публікації: 2016
Бібліографічний опис: The study on development of the technology of the syrup with the hepatotropic and choleretic action / О. О. Shmal’ko, L. І. Vyshnevs’ka, Yu. G. Piskovats’kiy, V. А. Mehalins’kiy // Вісник фармації. – 2016. - № 3. – С. 54-56.
Короткий огляд (реферат): Among the most dangerous diseases of the hepatobiliary system (GBS), and gall bladder there are chronic and acute viral hepatites, cirrhosis and fibrosis of the liver, cholestases, cholecystitis, fatty liver, etc. Despite the large number of diseases, as well symptoms and syndromes accompanied them the main pathogenetic factors are destruction of hepatocytes, formation and outflow of the bile. Due to the combined composition the herbal drug developed in the form of syrup has a complex action. The problem of its administration in patients with diabetes mellitus and obesity is solved by using sorbitol and a natural sweetener – the herb of stevia. Development of the technology for “Cholophyt” syrup is based on physicochemical and technological properties of ingredients included in its composition. The main principle of the technology was to obtain the base of the syrup – the sorbitol concentrate with a preservative mixed with the concentrated combined aqueous extract. The critical stages of the technological process such as duration and the temperature of heating, the rate of mixing, the time and conditions of dissolution of ingredients have been determined.
Серед найнебезпечніших захворювань гепатобіліарної системи (ГБС) та жовчного міхура виділяють хронічні та гострі вірусні гепатити, цироз та фіброз печінки, холестази, холе- цистит, жирову дистрофію печінки тощо. Незважаючи на велику кількість захворювань та симптомів і синдромів, що їх супроводжують, головними патогенетичними факторами є руйнування гепатоцитів, утворення та відтік жовчі. Розроблений рослинний препарат у формі сиропу за рахунок комбінованого складу має комплексну дію. Проблема застосування у хворих на цукровий діабет та ожиріння вирішується за рахунок використання сорбіту та на- турального підсолоджувача трави стевії. Розробка технології сиропу «Холофіт» базується на фізико-хімічних та технологічних властивостях інгредієнтів, що входять до його скла- ду. Основним принципом технології стало отримання основи сиропу – сорбітового концен- трату з консервантом, який змішували з концентрованим сумарним водним екстрактом. Визначені критичні стадії технологічного процесу – тривалість та температура нагріван- ня, швидкість перемішування, час та умови розчинення інгредієнтів.
Среди наиболее опасных заболеваний гепатобилиарной системы (ГБС) и желчного пузыря выделяют хронические и острые гепатиты, цирроз и фиброз печени, холестазы, холеци- стит, жировую дистрофию печени и т.д. Несмотря на большое количество заболеваний, симптомов и синдромов, сопровождающих их, основными патогенетическими факторами являются разрушение гепатоцитов, образование и отток желчи. Разработанный расти- тельный препарат в форме сиропа за счет комбинированного состава имеет комплексное действие. Проблема использования больными сахарным диабетом и ожирением решается за счет использования сорбита и натурального подсластителя травы стевии. Разработка технологии сиропа «Холофит» основана на физико-химических и технологических свой- ствах ингредиентов, входящих в его состав. Основным принципом технологии стало по- лучение основы сиропа – сорбитового концентрата с консервантом, который смешивали с концентрированным суммарным водным экстрактом. Определены критические стадии технологического процесса – время и температура нагревания, скорость перемешивания, время и условия растворения ингредиентов.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/10453
Розташовується у зібраннях:Вісник фармації. Архів статей 2010-2024
Наукові публікації кафедри АТЛ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
54-56.pdf668,27 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.