Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/10836
Назва: Коригуючий вплив харчового концентрату фенольних сполук яблук за експериментального метаболічного синдрому у сирійських золотавих хом’ячків
Інші назви: Корректирующее влияние пищевого концентрата фенольных соединений яблок при экспериментальном метаболическом синдроме у сирийских золотистых хомячков
Corrective influence of apples phenolic compounds food concentrate under experimental metabolic syndrome in Syrian golden hamsters
Автори: Загайко, А. Л.
Брюханова, Т. О.
Загайко, А. Л.
Брюханова, Т. А.
Zagayko, A. L.
Briukhanova, T. O.
Теми: метаболічний синдром;харчовий концентрат фенольних сполук яблук;епігалокатехіну галат;інсулінорезистентність;метаболический синдром;пищевой концентрат фенольных соединений яблок;эпигаллокатехина галлат;инсулинорезистентность;metabolic syndrome;apples phenolic compounds food concentrate;epigallocatechin gallate;insulin resistance
Дата публікації: 2016
Бібліографічний опис: Загайко, А. Л. Коригуючий вплив харчового концентрату фенольних сполук яблук за експериментального метаболічного синдрому у сирійських золотавих хом’ячків / А. Л. Загайко, Т. О. Брюханова // Український біофармацевтичний журнал. - 2016. - № 5. - С. 37-42.
Короткий огляд (реферат): Відображені результати дослідження доцільності застосування харчового концентрату фенольних сполук яблук за експериментального метаболічного синдрому у сирійських золотавих хом’ячків. Як препа- рат порівняння обрано індивідуальну сполуку – епігалокатехіну галат. Виявлено, що харчовий концентрат і ЕГКГ чинять коригуючий вплив щодо патологічних змін вуглеводного та ліпідного обміну, що формуються за модельної патології. При цьому більш виразний коригуючий вплив виявляє харчовий концентрат феноль- них сполук яблук, що, очевидно, пов’язано з його комплексним антиоксидантним впливом та нормалізацією антиоксидантно-прооксидантного балансу.
Отражены результаты исследования целесообразности применения пищевого концентрата фенольных соединений яблок при экспериментальном метаболическом синдроме у сирийских золотистых хомячков. Как препарат сравнения использовали эпигалокатехина галат. Выявлено, что пищевой концентрат и ЭГКГ корригируют патологические изменения углеводного и ли- пидного обмена, которые формируются в условиях модельной патологии. При этом более выраженный эффект оказывает пищевой концентрат фенольных соединений яблок, что, оче- видно, связано с его комплексным антиоксидантным воздействием и нормализацией анти- оксидантно-прооксидантного баланса.
The article presents the results of investigation the apple phenolic compounds food concentrate use feasibility under experimental metabolic syndrome in Syrian golden hamsters. As a comparison drug used the epigallocatehin gallate. It has been shown that both food concentrate and EGCG correcting abnormalities in carbohydrate and lipid metabolism, which are formed under disease model. At the same time more expressive effect has apple phenolic compounds food concentrate, that could be due to its complex antioxidant effects and normalization of anti-oxidant-prooxidant balance.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/10836
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри бiологiчної хiмiї та ветеринарної медицини
Український біофармацевтичний журнал. Архів статей 2008-2021

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
563-1877-1-PB.pdf213,48 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.