Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/11022
Название: | The determination of phenolic compounds in artichoke flower head extracts by HPLC GC/MS technique |
Авторы: | Fedosov, A. I. Федосов, А. И. Федосов, А. І. Kyslychenko, O. A. Кисличенко, О. А. Кисличенко, А. А. Gudzenko, A. P. Гудзенко, А. П. Semenchenko, A. S. Семенченко, А. С. Kyslychenko, V. S. Кисличенко, В. С. |
Ключевые слова: | artichoke;flower heads;uteolin-7-glucoside;apigenin-7-glucoside;caffeic acid;chlorogenic acid;HPLC GC/MS |
Дата публикации: | 2016 |
Библиографическое описание: | The determination of phenolic compounds in artichoke flower head extracts by HPLC GC/MS technique / A. Fedosov, O. Kyslychenko, A. Gudzenko, O. Semenchenko, V. Kyslychenko // Scripta Scientifica Pharmaceutica. - 2016. - Vol. 3, № 2. - P. 23-27. |
Краткий осмотр (реферат): | AIM: The aim of the research was the study of component composition of artichoke extract and its standardization. MATERIALS AND METHODS: Dry artichoke flower heads (inflorescences) was the plant raw material which was selected as the object of research. Methanol extracts and methanol extracts after hydrolysis were analyzed by HPLC GC/MS technique. RESULTS AND CONCLUSIONS: As a result of the research, eight compounds such as luteolin-7-glucoside, luteolin, apifenin-7-glucoside, hyperoside, rutin, caffeic acid, chlorogenic acid and rosmarinic acid were detected in the tested solutions. Four phenolic compounds such as apigenin-7-glucoside, luteolin, chlorogenic acid and luteolin-7-glucoside were identified in the studied methanol extract after hydrolysis. HPLC technique is the validated quality control technique of the obtained extract. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/11022 |
Располагается в коллекциях: | Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
04_Fedosov_SSP_2_2016.pdf | 476,93 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.