Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/11493
Название: Обґрунтування способу введення сухого екстракту кураю пагорбкового в оральну суспензію «Ко-тримоксазол»
Авторы: Глущенко, А. В.
Георгіянц, В. А.
Ковалевська, І. В.
Рубан, О. А.
Glushchenko, A. V.
Georgiyants, V. A.
Kovalevska, I. V.
Ruban, O. A.
Ключевые слова: курай пагорбковий;сухий екстракт;ко-тримокзазол;фізико-хімічні параметри;фітокомпонент;гепатобіліарна система;Salsola collina;dry extract;Co-trimoxazole;physical and chemical parameters;herbal component;hepatobiliary system
Дата публикации: 2016
Библиографическое описание: Обґрунтування способу введення сухого екстракту кураю пагорбкового в оральну суспензію «Ко-тримоксазол» / А. В. Глущенко, В. А. Георгіянц, І. В. Ковалевська, О. А. Рубан // ScienceRise: Pharmaceutical Science. – 2016. - № 3(3). – С. 48-54.
Краткий осмотр (реферат): Мета. Обґрунтування способу введення сухого екстракту кураю пагорбкового до складу оральної суспензії «ко-тримаксозол» для уникнення негативного впливу препарату на гепатобіліарну систему. З урахуванням вивчених фізико-хімічних показників фітокомпонента планується розробка технології виробництва нового комбінованого препарату. Методи. В якості досліджуваного зразка використовували сухий екстракт, виготовлений з надземної частини кураю пагорбкового (Salsola collina) родини Мареві (Chenopodiaceae). Вивчення форми и розміру часток субстанції проводили за допомогою монокулярного 4-х об’єктивного мікроскопу з поворотним на 360 град монокуляром і фокусною відстанню 160 мм Konus Academy (Італія), обладнаним камерою ScopeTek DCM. Обробка зображень проводилась за допомогою програми ScopePhoto. Результати. В ході проведеного експерименту вивчена форма і розмір часток сухого екстракту кураю пагорбкового, досліджена його розчинність в залежності від обраних розчинників і умов проведення експерименту. З урахуванням вивчених фізико-хімічних констант розроблена технологічна схема виробництва нового комбінованого препарату. Висновки. Спираючись на проведені дослідження фізико-хімічних властивостей сухого екстракту кураю розроблена технологія виробництва нового комбінованого препарату. Встановлено, що раціональним шляхом введення сухого екстракту в оральну суспензію є його попереднє суспендування у воді очищеній при температурі 60 °С с послідовним додаванням регулятора в’язкості
Aim. Substantiation of the method for administration of Salsola collina dry extract into “Co -trimoxazole” oral suspension to avoid the negative effects of the drug on the hepatobiliary system. Considering the studied physical and chemical indicators of the herbal component, development of the new combined drug technology is planned. Methods. Dry extract of the aerial part of Salsola collina of the Chenopodiaceae family was used for research. The shape and size study of the suspension particles was carried out using monocular 4-objective Konus Academy (Italy) microscope with 360o rotary monocular and 160 mm focal length equipped by ScopeTek DCM cam- era. ScopePhoto software was used for the images processing. Results. The shape and size of the Salsola collina dry extract particles was studied, its solubility depending on solvents and conditions was determined. Considering the studied physical and chemical constants, technological scheme of the new combined remedy was developed. Conclusion. On the basis of the study of physical and chemical properties of Salsola collina dry extract, tech- nology of the new combined remedy was developed. It was determined, that the optimal way for dry extract ad- ministration into the suspension was its preliminary suspending in purified water at temperature of 60 °С with viscosity regulator consistent addition
Описание: УДК:615.011.4:615.014.23
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/11493
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри фармацевтичної хімії

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
10_Глущенко-А.В.pdf986,8 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.