Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/11928
Назва: | Синтез и противомикробная активность производных 5-(1H-1,2,3-триазол-4-ил)-1,2,4-оксадиазола |
Автори: | Кроленко, К. Ю. Кроленко, К. Ю. Krolenko, K. Yu. Власов, С. В. Власов, С. В. Vlasov, S. V. Журавель, І. О. Журавель, И. А. Zhuravel, I. O. |
Теми: | 1,2,3-триазол;пиперидиновый цикл;пирролидиновый цикл;антимикробная активность;ацилирование;1,2,3-триазол;піперидиновий цикл;піролідиновий цикл;антимікробна активність;ацилювання;1,2,3-triazole;piperydine cycle;pyrolidine cycle;antimicrobial activity;acylation |
Дата публікації: | 2016 |
Бібліографічний опис: | Кроленко, К. Ю. Синтез и противомикробная активность производных 5-(1H-1,2,3-триазол-4-ил)-1,2,4-оксадиазола / К. Ю. Кроленко, С. В. Власов, И. А. Журавель // Химия гетероциклических соединений. - 2016. - № 52(10). - С. 823–830. |
Короткий огляд (реферат): | Получены новые соединения с высокой противомикробной активностью, которые содержат 5-(1H-1,2,3-триазол-4-ил)-1,2,4-оксадиазольный фрагмент, модифицированный пиперидиновым или пирролидиновым циклом. Для данных соединений
проведен анализ зависимости структура–действие относительно их антимикробной активности. Отримано нові сполуки з високою антимікробну активністю, які містять 5(1H-1,2,3-триазол-4-іл)-1,2,4-оксадіазольний фрагмент, модифікований піперидиновим або пірролідіновим циклом. Для даних сполук проведено аналіз залежності структура-дія щодо їх антимікробної активності. New compounds with high antimicrobial activity were obtained which contain a 5-(1H-1,2,3-triazol-4-yl)-1,2,4-oxadiazole moiety modified with a piperidine or pyrrolidine ring. For these compounds, an analysis of the structure-action relationship with respect to their antimicrobial activity was carried out. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/11928 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації кафедри загальної хімії Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Власов С.В..pdf | 1,14 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.