Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/12279
Title: Застосування каталітичної реакції відновлення метиленового синього для кількісного визначення домішок купруму у субстанції аскорбінової кислоти
Authors: Блажеєвський, М. Є.
Боровська, І. М.
Блажеевский, Н. Е.
Blazheyevskiy, M. Ye.
Боровская, И. Н.
Borovskaia, I. N.
Keywords: аскорбінова кислота;метиленовий синій;калій гідрогенпероксомоносульфат,
Issue Date: 2011
Bibliographic description (Ukraine): Боровська, І. М. Застосування каталітичної реакції відновлення метиленового синього для кількісного визначення домішок купруму у субстанції аскорбінової кислоти / І. М. Боровська, М. Є. Блажеєвський // Актуальні питання фармацевтичної і медичної науки та практики. – 2012. – Вип. 8, № 1. – С. 27-30.
Abstract: Запропоновано селективну кінетико-спектрофотометричну методику кількісного визначення домішок купруму в субстанції аскорбінової кислоти, що заснована на реакції каталітичного окислення аскорбінової кислоти метиленовим синім. Швидкість індикаторної реакції контролювали спектрофотометрично за світлопоглинанням барвника, використовували диференційний варіант кінетичного методу. Показано можливість вибіркового визначення домішок купруму за наявності йонів феруму в субстанції аскорбінової кислоти. Отримані результати збігаються з даними референтного методу.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/12279
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри загальної хімії



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.