Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/1233
Название: Вплив щільності культури на прояв ефекту гетерозису у Drosophila melanogaster
Авторы: Журавльова, Л.
Страшнюк, В.
Шахбазов, В.
Ключевые слова: дрозофіла;щільність культури;кількісні ознаки;домінантні летальні мутації;ефект гетерозису
Дата публикации: 2004
Библиографическое описание: Журавльова Л. Вплив щільності культури на прояв ефекту гетерозису у Drosophila melanogaster / Л. Журавльова, В. Страшнюк, В. Шахбазов // Вісник Львів. ун-ту. Серія біологічна. – 2004. – Вип. 35. – С. 102–109.
Краткий осмотр (реферат): Досліджено вплив щільності культури на прояв низки кількісних ознак у Drosophila melanogaster. Визначено достовірне зниження виходу імаго, маси тіла імаго, яйцепродукції самок Drosophila за умов перенаселен- ня. Достовірного впливу щільності культури на теплостійкість імаго, часто- ту виникнення пізніх домінантних летальних мутацій не виявлено. Для до- сліджуваних показників з’ясовано генетично зумовлені розходження. Гібри- ди, як звичайно, виявляють підвищену стійкість до дії несприятливого фак- тора, однак оптимальні умови прояву гетерозису різні для різних показни- ків. Проаналізовано особливості прояву досліджених ознак у різних статей за умов нормальної і підвищеної щільності культури. Самки мають ліпші показники вивчених ознак порівняно з самцями.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/1233
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри нормальної та паталогічної фiзiологiї

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Вісник Львів. ун-ту. Серія біологічна. – 2004. – Вип. 35. – С. 102–109..pdf286,6 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.