Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/12450
Название: Визначення рівня тестостерону у щурів різного віку та статі при виразковому ураженні шлунка
Авторы: Гнатюк, В. В.
Hnatiuk, V. V.
Гнатюк, В. В.
Дата публикации: 2016
Библиографическое описание: Гнатюк, В. В. Визначення рівня тестостерону у щурів різного віку та статі при виразковому ураженні шлунка / В. В. Гнатюк // Ендокринна патологія у віковому аспекті : матеріали ХІV наук.-практ. конф. з міжнар. участю, м. Харків, 24-25 лист. 2016 р. - С. 19-20.
Краткий осмотр (реферат): На сьогодні доведений гальмуючий вплив мелатоніну на синтез гонадотропних гормонів – фолікулостимулюючого (ФСГ) та лютеінізуючого (ЛГ). Центральним органом, де відбувається синтез мелатоніну є пінеальна залоза, а головним джерелом екстрапінеального мелатоніну вважають ентерохромафінні клітини шлунково-кишкового тракту (ШКТ). При цьому, деякі хвороби ШКТ най- більш часто спостерігаються у чоловіків молодого віку, наприклад виразкова хвороба. Ріст захво- рюваності на виразкову хворобу починається з 18-25 років та досягає максимуму в 35-40 років (62,6%). З віком ушкодження шлунка або дванадцятипалої кишки однаково часто зустрічаються як у чоловіків, так і у жінок. В деяких наукових роботах розглядаються питання впливу різних рівнів те- стостерону на розвиток виразкового ураження. Але досліджень про зміни кількості тестостерону в крові на тлі виразкового ураження з порушенням при цьому екстрапінеального джерела синтезу мелатоніну, який має репаративні властивості, відсутні.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/12450
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри нормальної та паталогічної фiзiологiї

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
selection (1).pdf635,39 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.