Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/16464
Название: Порівняння одностадійного і послідовного методів синтезу пірано[3,2-c]хінолінів
Авторы: Зубков, В. О.
Єрьоміна, Г. О.
Єрьоміна, З. Г.
Кізь, О. В.
Зубков, В. А.
Zubkov, V. O.
Еремина, А. А.
Yeromina, H. O.
Kiz, O. V.
Кизь, О. В.
Ключевые слова: антиалергічна дія;психотропна дія;антибактеріальна дія
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Порівняння одностадійного і послідовного методів синтезу пірано[3,2-c]хінолінів / В. О. Зубков, І. А. Сич, З. Г. Єрьоміна, О. В. Кізь // Синтез і аналіз біологічно активних речовин і лікарських субстанцій : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнар. участю, присвяченої 80-річчю з дня народження д-ра фармац. наук, професора О. М. Гайдукевича, м. Харків, 12-13 квіт. 2018 р. – Х. : НФаУ, 2018. – С. 51.
Краткий осмотр (реферат): Шестичленні оксигенвмісні гетероциклічні сполуки такі як 4Н-пірани є важливим класом природних і синтетичних БАР, які відіграють фундаментальну роль в біоорганічній хімії. Також добре відомо, що гетероциклічні системи, які містять хінолінове ядро, є привілейованими скафолдами в медичній хімії, на основі яких створено велику кількість добре відомих лікарських препаратів. Невичерпний інтерес дослідників проявляється до конденсованих піранохінолонових структур, так як цей базовий каркас входить до складу природних алкалоїдів фліндерзину, оріцину і верпрізину. Крім того відомо, що піранохінолони володіють широким спектром біологічної активності - протипухлинною, антиалергічною, психотропною, протизапальною та антибактеріальною діями.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/16464
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри медичної хiмiї
Тези доповідей співробітників НФаУ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Gaidukevych-2018 СИНТЕЗ ПІРАНО[3,2-C]ХІНОЛІНІВ с.51.pdf2,51 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.