Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/17566
Назва: Analysis of technology for plant extract production using the mathematical modeling method
Автори: Kukhtenko, O. S.
Кухтенко, О. С.
Кухтенко, А. С.
Gladukh, Ye. V.
Гладух, Е. В.
Гладух, Є. В.
Теми: mathematical planning of the experiment;factors;extract;hydroxycinnamic acids;the yield of extractive substances
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Kukhtenko, O. S. Analysis of technology for plant extract production using the mathematical modeling method / O. S. Kukhtenko, Ie. V. Gladukh // Norwegian Journal of development of the International Science. - 2018. - № 25. - Р. 51-53.
Короткий огляд (реферат): Upon receipt of a sedative action liquid extract based on valerian root, motherwort herb, hop seedballs and peony roots by percolation the influence of a number of factors extractant (ethanol) concentration , extraction ratio and infusion time before the extraction process on the yield of extractive substances and active components (hydroxycinnamic acids in terms of chlorogenic acid) has been studied. The studies have been carried out using mathematical planning by a three-phase fractional experiment plan based on a 4x4 Latin square. According to the data obtained, the optimal conditions for the extraction are the use of 70% ethanol, the extraction multiplicity 4, the process of infusion 24 hours before actually percolation.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/17566
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри промислової технологiї лiкiв та косметичних засобів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4 Норвежский журнал 2018 иатмоделирование.pdf587,42 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.