Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/1768
Название: Романи Генріха Бьолля про війну: структура і концептосфера
Другие названия: Романы Генриха Белля о войне: структура и концептосфера
Novels about the War by Heinrich Boll: Structure and Conceptual Sphere
Авторы: Постолова, І. В.
Postolova, I. V.
Постолова, И. В.
Ключевые слова: концептосфера;концепт;субконцепт;conceptual sphere;concept;subconcept
Дата публикации: 2008
Издательство: Вид-во Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського
Библиографическое описание: Постолова, І. В. Романи Генріха Бьолля про війну : структура і концептосфера : автореф. дис. на здоб. наук. ступеня канд. філол. наук : спец. 10.01.04 – "Література зарубіжних країн" / І. В. Постолова. - Сімферополь, 2008. - 20 с.
Краткий осмотр (реферат): Автореферат дисертації, присвяченої вивченню структури і концептосфери тринадцяти творів Генріха Бьолля із залученням методу концептуалогічного аналізу тексту. У роботі досліджено еволюцію ключового для всієї творчості письменника концепту «війна». З метою виокремити основні субконцепти було проаналізовано наративну структуру текстів, їх композиційно-стильові особливості, систему персонажів, хронотоп, образи та лейтмотиви. Продемонстровано, що основними субконцептами, які входять до концептосфери ранніх творів Генріха Бьолля, є субконцепти «смерть», «страх», «фізичний біль», «моральне страждання», «жорстокість» та «абсурд». У результаті проведених досліджень доведено, що вищезгадані субконцепти у зрілих творах письменника трансформуються в субконцепти «відповідальність», «відмова від відповідальності», «провина», «каяття» та деякі інші. Сам концепт «війна», який був магістральним для ранньої творчості Генріха Бьолля, трансформується в концепт «пам'ять» у трорах перехідного періоду і остаточно заміщується концептом «відповідальність» в останньому романі.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/1768
Располагается в коллекциях:Автореферати дисертацій кафедри фундаментальних та суспільно-гуманітарних наук

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
C54A79F1.pdf282,42 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.