Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/18355
Название: Analysis of hydroxycinnamic acids content of the feverfew herb depending on the place of cultivation
Другие названия: Аналіз вмісту гідроксикоричних кислот у траві маруни дівочої
Авторы: Hordiei, K. R.
Gontova, T. M.
Гордєй, К. Р.
Гордей, К. Р.
Гонтова, Т. М.
Гонтова, Т. М.
Гонтовая, Т. Н.
Котова, Э. Э.
Котова, Е. Е.
Kotova, E. E.
Ключевые слова: feverfew;hydroxycinnamic acids;tanacetum parthenium
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Hordiei, K. R. Analysis of hydroxycinnamic acids content of the feverfew herb depending on the place of cultivation / K. R. Hordiei, T. M. Gontova, E. E. Kotova // Science and practice 2018 : book of abstracts of 9th international pharmaceutical conference, November 9, 2018. - Kaunas, 2018. - P. 31.
Краткий осмотр (реферат): Recently, scientific interest in under-studied plants with a view to searching of new biological active substances (BAS) and following creation of medicines on their basis increases more and more often. According to the literature sources one of these plants, the feverfew (Tanacetum parthenium (L.) Schultz Bip.), is a member of Asteraceae family. The chemical composition of the feverfew includes phenolic components, among them hydroxycinnamic acids and flavonoids prevail, sesquiterpene lactones, essential oil, coumarins etc. These BAS stipulates using of the feverfew in a folk medicine for treatment and prevention of inflammatory diseases of connective tissue, dermatological diseases, gynaecological abnormalities and migraine [1, 2]. Phenolic components of the feverfew herb stipulates a wide range of the pharmacological activity so this analysis of the hydroxycinnamic acids’ content depending on the place of cultivation and environmental conditions is actual.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/18355
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Analysis of hydroxycinnamic acids content of the feverfew herb depending on the place of cultivation.pdf1,28 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.