Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/18558
Название: М’які лікарські засоби в сучасній рецептурі виробничих аптек
Авторы: Данькевич, О. С.
Орловецька, Н. Ф.
Dankevych, O. S.
Орловецкая, Н. Ф.
Orlovetska, N. F.
Ключевые слова: мазі;креми;гелі;екстемпоральні лікарські засоби
Дата публикации: 2017
Библиографическое описание: Данькевич, О. С. М’які лікарські засоби в сучасній рецептурі виробничих аптек / О. С. Данькевич, Н. Ф. Орловецька // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. – 2017. – Т. 12, № 2. – С. 75-81.
Краткий осмотр (реферат): Індивідуальний підхід до лікування з урахуванням об’єктивних та суб’єктивних факторів є одним із основних принципів сучасної терапії, в реалізації яких провідне місце займаютьекстемпоральні лікарські засоби. Мета дослідження: вивчення асортименту екстемпоральних мазей і м’яких лікарських засобів, що пропонуються аптеками як внутрішньоаптечна заготовка. Матеріал і методи дослідження. Інформаційну базу досліджень становили дані сайтів виробничих аптек України і рецептура виробничих аптек. Методи досліджень: збір даних, аналіз, систематизація. Результати дослідження. Аналіз рецептури м’яких лікарських засобів виробничих аптек України, показав значне зростання номенклатури мазей, кремів і гелів, які виготовляються в аптеках як внутрішньоаптечна заготовка. В той же час існує потреба в розширенні асортименту м’яких лікарських форм, що забезпечується за рахунок екстемпоральної рецептури. В результаті досліджень виявлено прописи мазей, що мають утруднення при приготуванні, тому актуальним є проведення досліджень з метою удосконалення їх технології і вивчення стабільності.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/18558
ISSN: 2079-667-6
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри АТЛ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
2017_№2_КЛМ (Данькевич, Орловецька).pdf1,14 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.