Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/18695
Назва: | Вплив їжі на фармакотерапевтичну активність лікарських засобів |
Інші назви: | Влияние пищи на фармакотерапевтическую активность лекарственных средств Food influence on the pharmacotherapeutic activity of drugs |
Автори: | Богуцька, О. Є. Вишневська, Л. І. Коритнюк, Р. С. Давтян, Л. Л. Богуцкая, Е. Е. Вишневская, Л. И. Коритнюк, Р. С. Давтян, Л. Л. Bogutska, O. Ye. Vyshnevsk, L. I. Korytniuk, R. S. Davtian, L. L. |
Теми: | продукти харчування;біодоступність;фармацевтична опіка;прийом лікарських препаратів;терапевтична активність;фармакокінетика;продукты питания;биодоступность;фармацевтическая опека;прием лекарственных препаратов;терапевтическая активность;фармакокинетика;food products;bioavailability;pharmaceutical care;drug administration;therapeutic activity;pharmacokinetics |
Дата публікації: | 2018 |
Бібліографічний опис: | Вплив їжі на фармакотерапевтичну активність лікарських засобів / О. Є. Богуцька, Л. І. Вишневська, Р. С. Коритнюк, Л. Л. Давтян // Збірник наукових праць співробітників НМАПО ім. П. Л. Шупика. - 2018. - Вип. 32. - С. 70-80. |
Короткий огляд (реферат): | Фармакокінетика і фармакодинаміка лікарських засо-бів (ЛЗ) трансформується під впливом складу їжі. Наслідки впли-ву харчових продуктів на терапевтичну дію лікарських препаратів
(ЛП) не завжди вивчені, передбачувані і можуть змінювати якість
фармакотерапії. Фармакодинамика и фармакокинетика лекарствен-ных средств (ЛС) трансформируется под воздействием состава пищи. Последствия влияния пищевых продуктов на терапевтическое действие лекарственных препаратов (ЛП) не всегда изучены, пред-сказуемы и могут изменять качество фармакотерапии. Pharmacodynamics and pharmacokinetics of medicinal products are transformed under the influence of food composition. The effects of food products on therapeutic effects of drugs are not always studied, predictable and may change the quality of pharmacotherapy. |
Опис: | Склад харчових продуктів є одним із вагомих чинників, що впливають на процеси розпадання, всмоктування, розподілен-ня та виділення з організму ЛЗ. Особливо це стосується ЛП для пе-рорального вживання, які потрапляють у шлунково-кишковий тракт (ШКТ), оскільки при застосуванні їжі змінюється його секреторна функція і моторика. Складові частини їжі (цукри, незамінні жирні кислоти, амінокис-лоти, білки, фітостерини, мінерали, вітаміни та ін.) вступають у взає-мозв’язок з лікарськими засобами і змінюють їх фармакотерапевтич-ну дію |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/18695 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації кафедри АТЛ |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
1._Стаття_,_НМАПО,_Богуц_ка_О.E..pdf | 182,13 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.