Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/19511
Назва: Дослідження фізико-хімічних та технологічних властивостей біофлавоноїдів діосміну та гесперидину
Автори: Ковалевська, І. В.
Борко, Є. А.
Kovalevska, I. V.
Ковалевская, И. В.
Borko, Е. A.
Борко, Е. А.
Теми: дослідження фізико-хімічних та технологічних властивостей біофлавоноїдів діосміну та гесперидину;фізико-хімічні дослідження;Діосмін;гесперидин
Дата публікації: 2019
Бібліографічний опис: Ковалевська, І. В. Дослідження фізико-хімічних та технологічних властивостей біофлавоноїдів діосміну та гесперидину / І. В. Ковалевська, Є. А. Борко // Хімія природних сполук : матеріали V Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнар. участю, м. Тернопіль, 30-31 трав. 2019 р. – Тернопіль : ТДМУ, 2019. – С. 129–130.
Короткий огляд (реферат): Використання лікарських субстанцій рослинного походження – є перспективним напрямком розвитку фармацевтичної науки України. Інтерес до їх застосування проявляється у широкому спектрі терапевтичної дії та низькій токсичності. Один з найчисельніших класів рослинних сполук, який присутній майже у всіх лікарських рослинах і має високу фармакологічну ефективність - це група поліфенольних сполук. Їх використання є альтернативою синтетичним лікарським субстанціям. Перспективними представниками цього класу сполук при лікуванні захворювань аноректальної зони є діосмін та гесперидин, які мають багатоцільовий механізм дії з мінімальною кількістю побічних ефектів. За даними літературних джерел відомо, що протизапальний ефект гесперидину і діосміну пов’язаний із стимулюванням вивільнення оксиду азоту ендотеліальними клітинами, який має важливу роль у зменшенні прояву запалення та стимуляції ангіогенезу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/19511
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри промислової технологiї лiкiв та косметичних засобів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Борко Ковалевська.pdfДослідження фізико-хімічних та технологічних властивостей біофлавоноїдів діосміну та гесперидину1,87 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.