Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/19619
Название: Права тварин та біомедичні експертизи (етичні аспекти)
Авторы: Філяніна, Н. М.
Филянина, Н. Н.
Filyanina, N. M.
Ключевые слова: етика;екологія;права тварин;біомедична експертиза;медична освіта;концепція екологічної освіти
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Філяніна, Н. М. Права тварин та біомедичні експертизи (етичні аспекти) / Н. М. Філяніна // Філософські засади медичної теорії та практики : матеріали VІІΙ Наукового симпозіуму з міжнар. участю, присвяченого 100-річчю заснування Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика, м. Київ, 27-28 верес. 2018 р. – Київ : Графіка і дизайн, 2018. – С. 101-103.
Краткий осмотр (реферат): Використання тварин в біомедичних експериментах і в цілях тестування нових лікарських препаратів та косметичних засобів є темою гострих дискусій з позицій філософії тварин, етики, біоетики, визначення прав тварин (animal rights) та добробуту (умов існування) тварин (аnimal welfare). Активісти зоозахисних рухів, рухів за права та добробут тварин виступають за посне припинення використання тварин у біомедичних дослідженнях, де вони виконують роль «одноразового лабораторного обладнанням». Використання комп’ютерних методів і моделей у біомедичних дослідженнях може інтерпретуватися як ідеальне виконання правила 3R Рассела-Берча, але прагнення виконувати правило 3R породжує проблему адекватності й цілісності сприйняття живого.
Описание: Матеріли симпозіуму вміщують тези авторів, що представляють різні науково-дослідні установи та навчальні заклади України й зарубіжжя. Вони присвячені філософським, соціокультурним і теоретико-методологічним засадам сучасної медичної теорії та практики в умовах нових соціальних реалій та інформаційних викликів, а також філософським проблемам, особливостям та закономірностям медичного знання та освіти, філософським засадам медичної та екологічної біоетики, сучасним філософським та науковим концепціям здоров’я й хвороби, особливостям медичного етосу, зв'язку медицини та філософії, а також ролі медицини для розвитку сучасної філософії.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/19619
ISBN: 5-7715-0746-6
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри фундаментальних та суспільно-гуманітарних наук

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
101-103.pdf393,26 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.