Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/20092
Название: Гуманне ставлення до тварин і евтаназія
Авторы: Філяніна, Н. М.
Гардашук, Т. В.
Филянина, Н. Н.
Filyanina, N. M.
Gardashuk, T. V.
Ключевые слова: біоетичні аспекти евтаназії;філософія тварин
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Філяніна, Н. М. Гуманне ставлення до тварин і евтаназія / Н. М. Філяніна, Т. В. Гардашук // VII Національний конгрес з біоетики, м. Київ, 30 верес.-2 жовт. 2019 р. - Київ, 2019. - С. 104-105.
Краткий осмотр (реферат): Біоетичні аспекти евтаназії, насамперед, стосуються визначення життя як внутрішньої, справжньої, найвищої цінності (intrinsic value), яка слугує «золотим стандартом етики» і якій підпорядковані інші цінності. Усі форми життя розглядаються як самоцінні, незалежно від прагматичних оцінок людини, та у відповідності до світоглядних настанов егалітаризму, еко- та біоцентризму, або життєцентризму. В цьому контексті питання етичності позбавлення життя стосуються усіх представників тваринного світу та усіх видів діяльності людини. Зокрема, вони стоять на порядку денному в дискусіях про етичне поводження з тваринами в ветеринарних практиках, під час біомедичних досліджень, способів контролю чисельності популяцій тварин у містах і селах, позбавлення страждань невиліковно хворих домашніх улюбленців тощо.
Описание: Філософія тварин («аnimal рhilosophy») як рефлексія над питаннями про онтологічний та етичний статус тварин охоплює найрізноманітніші аспекти взаємин людини з тваринним світом та їхньої ролі й місця в житті людини. Чимало традиційних форм використання тварин (для їжі та сировини, біомедичних експериментів, освіти тощо), а також різні форми співіснування людини з тваринами пов’язані з позбавленням життя останніх. За умов суспільного запиту на гуманізацію всіх аспектів взаємин людини з тваринами питання евтаназії (в перекладі з грецької «хороша смерть» без страждань і болю») посідає важливе місце в філософії та етиці тварин.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/20092
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри фундаментальних та суспільно-гуманітарних наук

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
104-105.pdf519,75 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.