Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/20592
Назва: | Вплив похідного щавелевої кислоти на біосинтез сумарних білків в різних органах щурів з алоксановим діабетом |
Автори: | Гулевський, О. К. Вороніна, Л. М. Черних, В. П. Вороніна, Н. І. Полякова, О. І. Загнойко, В. І. Гулевский, А. К. Воронина, Л. Н. Черных, В. П. Воронина, Н. И. Полякова, О. И. Загнойко, В. И. Gulevsky, О. К. Voronina, L. M. Chernykh, V. P. Voronina, N. I. Polyakova, O. І. Zagnoyko, V. I. |
Теми: | щавелева кислота;щавелевая кислота;диабет сахарный экспериментальный;experimental diabetes mellitus;експериментальний цукровий діабет;глисульфазид;глісульфазид;glysulfazide |
Дата публікації: | 1990 |
Бібліографічний опис: | Вплив похідного щавелевої кислоти на біосинтез сумарних білків в різних органах щурів з алоксановим діабетом / О. К. Гулевський, Л. М. Вороніна, В. П. Черних, Н. І. Вороніна, О. І. Полякова, В. І. Загнойко // Фармац. журн. - 1990. - № 6. - 45-48. |
Короткий огляд (реферат): | Изучалось влияние производного щавелевой кислоты - глисульфазида на пул аминокислот и биосинтез белков в различных органах крыс с аллоксановым диабетом. Полученные данные показали, что при аллоксановом диабете глисульфазид не вызывает изменений пула аминокислот в печени, сердце селезенке, мозге, мышцах, но стимулирует накопление аминокислот в почках. Установлено, что при аллоксановом диабете наблюдается угнетение биосинтеза белков в мышцах, селезенке, печени и поджелудочной железе. Введение глисульфазида нормализовало биосинтез белков в исследуемых органах, что может быть обусловлено повышением уровня инсулина в крови или переферическим действием препарата. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/20592 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації В. П. Черних |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
125.pdf | 4,11 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.