Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/20619
Название: Синтез та біологічна активність ацильованих танідів
Авторы: Черних, В. П.
Мартинов, А. В.
Черных, В. П.
Мартынов, А. В.
Chernykh, V. P.
Martynov, A.V.
Ключевые слова: таніди;таниды;tanides;противовирусные средства;противірусні засоби;antiviral agents
Дата публикации: 2001
Библиографическое описание: Черних, В. П. Синтез та біологічна активність ацильованих танідів / В. П. Черних, А. В. Мартинов // Фізіологічно активні речовини. - 2001. - № 2 (32). - С. 16-19.
Краткий осмотр (реферат): Представлені результати дослідження фізико-хімічних та біологічних властивостей ацильованих похідних танідів. Синтезовані та досліджені ацильовані бурштиновим ангідридом та фенілаконітімідом танін і елаготанін. Встановлено, що повне ацилювання спостерігалося тільки при синтезі сукцильованого елаготаніну. В інших синтезованих речовинах залишалися вільні фенільні гідроксили, але за даними ПМР у значно меншій кількості, ніж у нативних танідах. При дослідженні віруснейтралізуючої дії дослідних речовин було встановлено, що в дозі 0,0001 мг/мл сукцинільований елаготанін повністю пригнічував цитопатичну дію вірусу герпесу, тоді як інші речовини мали значно меншу активність. Таким чином, група ацильованих танідів є перспективною групою потенційних віруснейтралізуючих засобів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/20619
Располагается в коллекциях:Наукові публікації В. П. Черних

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
221.pdf6,76 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.