Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/21095
Название: Пошук сполук психо- та нейротропної дії в ряду амінометильованих похідних 2-метил-1н-хінолін-4-онів
Авторы: Подольський, І. М.
Подольский, И. Н.
Podolsky, I. M.
Ключевые слова: 2-метил-3-(феніламінометил)-1Н-хінолін-4-он;скринінгове дослідження;фармакологічна активність
Дата публикации: 2017
Библиографическое описание: Подольський, І. М. Пошук сполук психо- та нейротропної дії в ряду амінометильованих похідних 2-метил-1Н-хінолін-4-онів / І. М. Подольський // Інновації в медицині: досягнення молодих вчених : матеріали 40-вої ювілейної наук.-практ. конф. молодих вчених НМАПО ім. П. Л. Шупика з міжнар. участю, присвяченої Дню науки, м. Київ, 18 трав. 2017 р. – К., 2017. – С. 53-55.
Краткий осмотр (реферат): Цільові 3-(N-R,R'-амінометил)-2-метил-1Н-хінолін-4-они були синтезовані амінометилюванням вихідних 2-метил-1Н-хінолін-4-онів за реакцією Маніха з подальшим переамінуванням одержаних інтермедіатів відповідними ароматичними амінами. N-Бензоїльні похідні одержували ацилюванням 2-метил-3-(феніламінометил)-1Н-хінолін-4-ону відповідними хлорангідридами заміщених бензойних кислот. Скринінгове дослідження психо- та нейротропних властивостей синтезованих сполук було проведено на білих мишах-самцях з використанням поведінкових методик (тесту відритого поля, тесту піднесеного хрестоподібного лабіринту, тесту стрижня, що обертається, тесту підвішування за хвіст, тесту умовного рефлексу пасивного уникнення на тлі скополамін-індукованої антероградної амнезії) та на моделі гострої нормобаричної гіпоксії з гіперкапнією.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/21095
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри медичної хiмiї

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
2017_НМАПО_Шупика.pdf450,6 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.