Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/21189
Назва: Лабораторна оцінка гормональной активності жирової тканини у хворих на цукровий діабет 2 типу
Автори: Литвинова, О. М.
Литвинова, О. Н.
Lytvynova, O. M.
Cеверин, Д. В.
Северин, Д. В.
Severyn, D. V.
Литвиненко, Г. Л.
Литвиненко, А. Л.
Lytvynenko, H. L.
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Литвинова, О. М. Лабораторна оцінка гормональной активності жирової тканини у хворих на цукровий діабет 2 типу / О. М. Литвинова, Д. В. Северин, Г. Л. Литвиненко // Ендокринна патологія у віковому аспекті : матеріали наук.-практ. конф. з міжнар. участю, м. Харків, 22-23 листоп. 2018 р. – Харків, 2018. – С. 70-71.
Короткий огляд (реферат): Надлишкова маса тіла і ожиріння стали причинами збільшення числа хворих на цукровий діабет (ЦД), артеріальну гіпертензію, ішемічну хворобу серця та ін. Сукупність проявів названих захво- рювань об'єднана поняттям метаболічний синдром, який реєструється у третини населення планети. Адипонектин у нормальних концентраціях, протидіє формуванню метаболічного синдрому, збіль- шує чутливість клітин до інсуліну,забезпечує антидіабетогенні й антиатеросклеротичні ефекти, але точні молекулярні механізми цього взаємовпливу ще з’ясовуються. Мета. Вивчити адипокіновий профіль у хворих на цукровий діабет 2 типу на фоні ожиріння .
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/21189
Розташовується у зібраннях:Матеріали конференцій кафедри клiнiчної лабораторної дiагностики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Литвинова Конф. ІПЕП.pdf284,68 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.