Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/21331
Название: Використання комбінованих м’яких лікарських засобів аптечного і промислового виробництва в терапії дерматозів
Авторы: Данькевич, О. С.
Орловецька, Н. Ф.
Орловецкая, Н. Ф.
Dankevych, O. S.
Orlovetska, N. F.
Ключевые слова: мазі;креми;гелі;дерматологія;педіатрія;екстемпоральні лікарські засоби
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Данькевич, О. С. Використання комбінованих м’яких лікарських засобів аптечного і промислового виробництва в терапії дерматозів / О. С. Данькевич, Н. Ф. Орловецька // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. – 2018. – Т. 13, № 4. – С. 13-17.
Краткий осмотр (реферат): Актуальність. Наразі дерматологічні захворювання широко розповсюджені серед дітей. Лікування є тривалим і вимагає використання різноманітних груп лікарських засобів: кортикостероїдів, антисептиків, антибіотиків для місцевого та внутрішнього застосування, вітамінів, місцевих ранозагоювальних засобів, а також екстемпоральних лікарських засобів у вигляді мазей, суспензій, присипок тощо. Мета: дослідження асортименту дерматологічних м’яких лікарських засобів аптечного і промислового виробництва для застосування в педіатрії. Методи. Інформаційну базу досліджень становили дані Державного реєстру лікарських засобів, сайти виробничих аптек, наукові публікації. Застосовувалися загальноприйняті статистичні методи досліджень. Результати. Встановлено, що ситуація на фармацевтичному ринку України склалась таким чином, що кількість препаратів, які застосовуються в педіатрії складають невелику частку від загального асортименту ліків. Висновки. В результаті дослідження виявлено, що для надання якісної медичної допомоги дітям, що страждають на дерматологічні захворювання, необхідним є виготовлення екстемпоральних лікарських засобів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/21331
ISSN: 2079-667-6
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри АТЛ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
2018_4_стаття КЛМ_Данькевич, Орловецька.pdf784,5 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.