Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/21407
Название: Дослідження щодо хімічної стабілізації вітамінних очних крапель аптечного виготовлення
Другие названия: Researches on the chemical stabilizing of vitamin eye drops are prepared in a pharmacy
Авторы: Орловецька, Н. Ф.
Данькевич, О. С.
Кравченко, І. В.
Orlovetska, N. F.
Dankevych, O. S.
Kravchenko, I. V.
Орловецкая, Н. Ф.
Кравченко, И. В.
Ключевые слова: технологія;стабілізація;очні краплі;екстемпоральна
Дата публикации: 2019
Издательство: Український журнал клінічної та лабораторної медицини
Библиографическое описание: Орловецька, Н. Ф. Дослідження щодо хімічної стабілізації вітамінних очних крапель аптечного виготовлення / Н. Ф. Орловецька, О. С. Данькевич, І. В. Кравченко // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2019. - Т. 14, № 1. - С 3-9.
Краткий осмотр (реферат): Актуальність. За статистичними даними на катаракту страждає більше 70% населення у віці старше 72 років та кожен п’ятий у віці 40-60 років. Тому сьогодні катаракта розглядається не лише як одна з актуальних офтальмологічних проблем, але і як важлива медико-соціальна проблема. Якісна медична допомога передбачає оптимальний вибір лікарських засобів, доступних широким верствам населення. Значний попит для профілактики та при лікуванні катаракти мають вітамінні очні краплі, але вони при використанні піддаються мікробній контамінації, що призводить до зменшення їх терміну застосування. Для вирішення даної проблеми необхідно підібрати раціональний склад консервуючих агентів, що дозволить подовжити термін використання даного лікарського засобу і зменшити витрати пацієнтів на курс лікування, що має важливе соціально-економічне значення. Мета роботи. Провести дослідження щодо хімічної стабілізації вітамінних очних крапель з метою подовження термінів їх зберігання та використання. Запропонувати виробничим аптекам дрібносерійне виробництво даних очних крапель за оптимізованим складом. Матеріали та методи. Екстемпоральна рецептура виробничих аптек, сайти виробничих аптек. Використані технологічні, мікробіологічні, фізико-хімічні методи досліджень. Результати дослідження. Експериментально обґрунтовано технологію багатокомпонентних вітамінних очних крапель з органічними консервантами, визначено їх стабільність та ефективність антимікробної дії консервантів при зберіганні та використанні лікарського засобу. Висновки. Встановлено оптимальний склад антимікробних консервантів, який забезпечує стабільність вітамінних очних крапель в процесі їх зберігання та використання.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/21407
ISSN: 2079-667-6
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри АТЛ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
2019_1_стаття ВАК__КЛМ_Орловецька, Данькевич.pdf808,58 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.