Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/22010
Название: Визначення вмісту ефірної олії у серіях маруни дівочої трави
Авторы: Гордєй, К. Р.
Гонтова, Т. М.
Котова, Е.Е.
Hordiei, K. R.
Гордей, К. Р.
Gontova, T. M.
Гонтовая, Т. Н.
Kotova, E. E.
Котова, Э. Э.
Ключевые слова: feverfew;Tanacetum parthenium;трава;айстрові;ефірна олія
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Гордєй, К. Р. Визначення вмісту ефірної олії у серіях маруни дівочої трави / К. Р. Гордєй, Т. М. Гонтова, Е. Е. Котова // Сучасні досягнення фармацевтичної науки в створенні та стандартизації лікарських засобів і дієтичних добавок, що містять компоненти природного походження : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Харків, 11 берез. 2020 р. – Xарків : НФаУ, 2020. – 49-50 с.
Краткий осмотр (реферат): Маруна дівоча (Tanacetum parthenium (L.) Schultz Bip.) – багаторічна трав’яниста рослина родини Айстрові, яка широко культивується в країнах Європи та Україні. Хімічний склад маруни дівочої переважно представлений фенольними сполуками, сесквітерпеновими лактонами та ефірними оліями. Трава маруни дівочої виявляє протизапальний, кардіотонічний, антипіретичний та спазмолітичний ефекти, відома як ефективний рослинний засіб для профілактики нападів мігрені. На міжнародному фармацевтичному ринку представлено дієтичні добавки переважно у вигляді сухої сировини у капсулах для перорального застосування, ефірну олію застосовують зовнішньо як спазмолітичний засіб при головному болі. Згідно даних закордонних дослідників ефірна олія маруни дівочої привертає особливий інтерес. Раніше нами було проведено морфолого-анатомічний аналіз маруни дівочої трави та діагностовано значну кількість ефіроолійних залозок на трубчастих та несправжньоязичкових квітках кошиків, які накопичують ефірну олію. Також варто зазначити, що квітуча рослина та свіжозібрана сировина мають сильний та характерний запах камфори, зумовлений леткими сполуками. Метою дослідження було визначення вмісту ефірної олії у серіях маруни дівочої трави, вирощеної на досліджених ділянках в Україні.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/22010
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології
Тези доповідей співробітників НФаУ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Визначення вместу ефірної олії у тр. М.дівочої ХПС 03.2020.pdf2,6 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.