Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/23135
Название: Дослідження з вибору наповнювача у таблетках для лікування первинної дисменореї
Авторы: Маслій, Ю. С.
Перепелиця, А. О.
Masliy, Yu. S.
Маслий, Ю. С.
Perepelitsa, A. O.
Ключевые слова: таблетки;дисменорея
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Маслій, Ю. С. Дослідження з вибору наповнювача у таблетках для лікування первинної дисменореї / Ю. С. Маслій, А. О. Перепелиця // Eurasian scientific congress : Abstracts of V International Scientific and Practical Conference, Barcelona, Spain, May 17-19, 2020. – Barcelona, Spain, 2020. – Р. 207-213.
Краткий осмотр (реферат): Дисменорея – поширена патологія менструального циклу і актуальна проблема сучасної гінекології, на яку страждає кожна четверта жінка на Землі. Менструальний біль істотно впливає на якість їх життя: виснажує нервову систему, сприяє розвитку астенічного стану і депресії, знижує працездатність, у результаті чого виникає потреба у ліках та додаткових вихідних у процесі навчання або роботи. Крім того, захворювання статевих органів, які обумовлюють деякі види дисменореї, можуть призводити до безпліддя. Раціональна терапія первинної дисменореї направлена, перш за все, на усунення больового синдрому, спазмів та факторів, що їх провокує. Ефективні у полегшенні болю дисменореї нестероїдні протизапальні препарати, спазмолітики і анальгетики. Порушення менструального циклу може посилювати прояви захворювання, тому при дисменореї також застосовують препарати для регуляції циклу – комбіновані оральні контрацептиви і препарати з групи гестагенів (препарати прогестерону). Але, згідно з літературними даними, при частому прийомі препаратів цих груп можливий розвиток різних побічних явищ, особливо у дівчат юного віку. Тому одним з альтернативних методів лікування цієї патології є фітотерапія, що здатна полегшити симптоми первинної дисменореї та звести до мінімуму побічні ефекти від синтетичних лікарських засобів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/23135
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри ЗТЛ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Тези Барселона 17-19.05.20 - НФаУ Кафедра заводської технології ліків.pdf779,27 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.