Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/23458
Назва: Спосіб комплексної переробки трави маренки запашної для отримання засобу з антигіпоксичною дією
Автори: Юрченко, Н. С.
Ільїна, Т. В.
Ковальова, А. М.
Ильина, Т. В.
Горяча, О. В.
Кошовий, О. М.
Штриголь, С. Ю.
Юрченко, Н. С.
Горячая, О. В.
Ковалева, А. М.
Кошевой, О. Н.
Штрыголь, С. Ю.
Yurchenko, N. S.
Ilina, T. V.
Kovaleva, A. M.
Goryacha, O. V.
Koshovyi, O. M.
Shtrygol, S. Yu.
Теми: маренка запашна;антигіпоксична дія
Дата публікації: 2014
Бібліографічний опис: Пат. на корисну модель № 95049 України МПК A61K 36/74 (2006.01), A61P 9/10 (2006.01). Спосіб комплексної переробки трави маренки запашної для отримання засобу з антигіпоксичною дією / Юрченко Н. С., Ільїна Т. В., Штриголь С. Ю., Горяча О. В., Ковальова А. М., Кошовий О. М.; Власник НФаУ. - № u 201406772, заявл. 16.06.14; опубл. 10. 12.2014; Бюл. № 23.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/23458
Спонсорська підтримка: Спосіб комплексної переробки рослинної сировини для отримання засобу з антигіпоксичною дією шляхом попередньої багаторазової послідовної обробки рослинної сировини органічними розчинниками та наступної екстракції сировини водою. Як сировину використовують траву маренки запашної (Asperula odorata L.), як органічні розчинники використовують хлороформ, етилацетат: спирт (8:2). Екстракцію хлороформом здійснюють при загальному співвідношенні сировина: екстрагент 1:10-1:12, етил ацетатно-спиртовою сумішшю (8:2) при загальному співвідношенні сировина: екстрагент 1:10-1:15, водою - при загальному співвідношенні сировина: екстрагент 1:3-1:4, тричі по 30 хвилин, а потім здійснюють видалення білково- полісахаридного комплексу при загальному співвідношенні водний витяг: 96 % етанол 1:3 та упарювання отриманого фільтрату до видалення екстрагенту.
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
95049.pdf147,66 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.