Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/23471
Назва: Визначення вмісту уреїдів у пагонах карагани кущової та карагани дерев’янистої
Автори: Степанова, С. І.
Бойнік, В. В.
Козира, С. А.
Гонтова, Т. М.
Cтепанова, С. И.
Stepanova, S. I.
Бойник, В. В.
Boynik, V. V.
Kozyra, S. A.
Козыра, С. А.
Gontova, T. M.
Гонтовая, Т. Н.
Теми: карагана дерев’яниста;карагана кущова;уреїди;алантоїн;спектрофотометрія;siberian pea tree (Caragana arborescens Lam.);spectrophotometry;quantitative content;allantoin;ureids;russian pea shrub (Caragana frutex (L.) C. Koch.)
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Визначення вмісту уреїдів у пагонах карагани кущової та карагани дерев’янистої / С. І. Степанова, В. В. Бойнік, Т. М. Гонтова, С. А. Козира // Фармацевтичний журнал. – Т. 75, № 2. – C. 59-66.
Короткий огляд (реферат): Серед природних уреїдів найбільш відомий алантоїн (5-уреїдогідантоїн або 2,5-діоксоімідазолідин-4-іл сечовина), який трапляється в бактеріях, рослинах та тва- ринах. Алантоїн – продукт катаболізму пуринів у ссавців (крім приматів і людини) та личинок комах, він утворюється з сечової кислоти за участі ферменту уратоксидази (урикази). У багатьох риб та амфібій алантоїназа каталізує розщеплення імідазольно- го циклу алантоїну з утворенням алантоїнової кислоти, яка під дією ферменту алан- тоікази гідролізується до гліоксилової кислоти та сечовини
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/23471
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Визначення вмісту уреїдів у пагонах карагани.pdf324,67 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.