Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/23589
Название: Вивчення властивостей діосміну та гесперидину методом лазерної дифракції
Авторы: Ковалевська, І. В.
Борко, Є. А.
Ключевые слова: діосмін;лазерна дифракція;гесперидин
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Ковалевська, І. В. Вивчення властивостей діосміну та гесперидину методом лазерної дифракції / І. В. Ковалевська, Є. А. Борко // Науково-технічний прогрес і оптимізація технологічних процесів створення лікарських препаратів : матеріали VIІІ наук.-практ. конф. з Міжнар. участю, м. Тернопіль, 23-24 верес. 2020 р. - Тернопіль : ТНМУ, 2020. - С. 91-92.
Краткий осмотр (реферат): Розмір частинок активних фармацевтичних інгредієнтів в лікарській формі є одним із значущих факторів, що впливає на процеси біотрансформації у організмі людини. Саме тому важливим є дослідження впливу на фізико-хімічні властивості дисперсної фази різних за типом полярності дисперсних середовищ. Для супозиторіїв ректальних швидкість перерозподілу діючих речовин напряму корелюється із часом потрапляння дисперсної фази до малого кола кровообігу. Отже, доцільним є створення дисперсної системи з такими структурно- механічними властивостями, що нададуть можливість найбільш повного зчеплення дисперсного середовища зі слизовою оболонкою аноректальної зони. Дослідження дзета-потенціалу є важливим для розуміння процесів взаємодії в середині створеної дисперсної системи лікарської форми. В залежності від зміни даного показника між дисперсною фазою та дисперсним середовищем можуть спостерігатись такі негативні явища як коагуляція, седиментація та порушення пропорційності, що в цілому призводять до погіршення показників біодоступності супозиторіїв в аноректальній зоні.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/23589
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри ЗТЛ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Борко - Елизавета Борко.pdf236,06 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.