Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/2404
Назва: | Встановлення жирнокислотного складу квіток та листя півонії лікарської сортів «Alba Plena» та «Rosea Plena» |
Інші назви: | Изучение жирнокислотного состава цветков и листьев пиона лекарственного сортов «Alba Plena» и «Rosea Plena» |
Автори: | Сахацька, І. М. Кисличенко, В. С. Журавель, І. О. Бурда, Н. Є. Сахацкая, И. М. Кисличенко, В. С. Журавель, И. А. Бурда, Н. Е. Sakhatska, I. M. Kyslychenko, V. S. Zhuravel, I. A. Burda, N. Ye. |
Теми: | півонія;жирні кислоти;газова хроматографія;пион;жирные кислоты;газовая хроматография;peony;fatty acids;gas chromatography |
Дата публікації: | 2012 |
Бібліографічний опис: | Встановлення жирнокислотного складу квіток та листя півонії лікарської сортів «Alba Plena» та «Rosea Plena» / І. М. Сахацька, В. С. Кисличенко, І. О. Журавель, Н. Є. Бурда // Український біофармацевтичний журнал. - 2012. - № 1-2. - С. 67-72. |
Короткий огляд (реферат): | Методом газової хроматографії було проведено вивчення жирнокислотного складу
ліпофільних фракцій квіток та листя півонії лікарської сортів «Alba plena» та «Rosea plena».
В усіх досліджуваних зразках сировини було встановлено наявність 21 жирної кислоти. Серед ідентифікованих жирних кислот в усіх видах сировини переважали ненасичені жирні кислоти. Методом газовой хроматографии было проведено изучение жирнокислотного состава липофильных фракций цветков и листьев пиона лекарственного сортов «Alba plena» и «Rosea рlena». Во всех изучаемых образцах сырья было установлено наличие 21 жирной кислоты. Среди идентифицированных жирных кислот во всех видах сырья преоблада- ли ненасыщенные жирные кислоты. The lipophylic fracions from flowers and leaves of Paeonia officinalis of varieties “Alba рlena” and “Rosea рlena” were studied using the gas chromatography method. The presence of 21 fatty acids was established in all the studied plant material samples. Among the identified fatty acids the unsaturated fatty acids were dominant in all raw materials. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/2404 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології Український біофармацевтичний журнал. Архів статей 2008-2021 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
67-72.pdf | 266,5 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.