Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/24238
Название: Перспектива застосування живиці та шавлії при терапії вірусних захворювань
Авторы: Ковалевська, І. В.
Волкогон, А. О.
Ключевые слова: живиця;шавлія;вірусні захворювання
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Ковалевська, І. В. Перспектива застосування живиці та шавлії при терапії вірусних захворювань / І. В. Ковалевська, А. О. Волкогон // Науково-технічний прогрес і оптимізація технологічних процесів створення лікарських препаратів : матеріали VII наук.-практ. конф. з міжнар. участю, м. Тернопіль, 23-24 верес. 2020 р. – Тернопіль : ТНМУ, 2020. - С. 28-29.
Краткий осмотр (реферат): Віруси займають провідне місце в інфекційній патології людини. Вірусні інфекції характеризуються високою контагіозністю, яка спричиняє їх широке розповсюдження, що зумовлює значний рівень захворюваності, а іноді й смертності. Тому пошук нових способів боротьби з вірусними захворюваннями є актуальним. Сучасна вірусологія має в арсеналі попередження і лікування вірусних інфекцій такі складові як вакцинація та фармакотерапія (в тому числі і застосування інтерферонів та інтерфероногенів). Оскільки створення вакцинних препаратів, ефективних до нових вірусних інфекцій потребує значного часу, тому, етіотропні фітопрепарати на основі рослинних сполук можуть бути єдиним засобом попередження, а іноді і лікування вірусних захворювань. Виникнення та існування резистентності у деяких штамів вірусів до вже застосованих раніше хімічних речовин спонукає до пошуку нових активних інгредієнтів, які набудуть практичного значення у лікарських засобів з противірусною дією.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/24238
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри ЗТЛ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Волкогон _ - НФаУ Кафедра заводської технології ліків.pdf233,06 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.