Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/2446
Назва: Дослідження карбонових кислот трави Маренки запашної (Asperula Odorata L.)
Інші назви: Исследование карбоновх кислот травы Ясменника душистого (Asperula Odorata L.)
Study of carboxylic acids of sweet woodruff’s (asperula odorata l.) herb
Автори: Юрченко, Н. С.
Ільїна, Т. В.
Ковальова, А. М.
Юрченко, Н. С.
Ильина, Т. В.
Ковалева, А. М.
Yurchenko, N. S.
Ilyina, T. V.
Kovalyova, A. M.
Теми: маренка запашна;органічні кислоти;хромато-мас-спектрометрія;ясменник душистый;органические кислоты;хромато-масс- спектрометрия;sweet woodruff;organic acids;chromatography-mass spectrometry
Дата публікації: 2012
Бібліографічний опис: Юрченко, Н. С. Дослідження карбонових кислот трави Маренки запашної (Asperula Odorata L.) / Н. С. Юрченко, Т. В. Ільїна, А. М. Ковальова // Український біофармацевтичний журнал. - 2012. - № 5-6. - С. 104-107.
Короткий огляд (реферат): Методом паперової хроматографії в траві маренки запашної виявлено: лимонну, янтарну, щавлеву та яблучну кислоти. Методом хромато-мас-спектрометрії проведено дослідження кар- бонових кислот трави Asperula odorata L. В результаті дослідження виявлено 9 органічних кис- лот вміст яких у траві маренки запашної складає 0,42 %. Домінуючими серед органічних кислот є лимонна (53 % від суми органічних кислот), щавлева (14,58 %) та яблучна (14,06 %) кислоти. Титриметричним методом визначена загальна кислотність сировини, яка становить 0,82 %.
Методом бумажной хроматографии в траве ясменника душистого выявлено: лимонную, янтарную, щавелевую и яблочную кислоты. Методом хромато-масс-спектрометрии проведено исследование карбоновых кислот травы Asperula odorata L. В результате ис- следования выявлено 9 органических кислот содержание которых в траве ясменника душистого составляет 0,42 %. Доминирующими среди органических кислот являют- ся лимонная (53 % от суммы органических кислот), щавелевая (14,58 %) и яблочная (14,06 %) кислоты. Титриметрическим методом установлена общая кислотность сырья, которая составляет 0,82 %.
Using the method of paper chromatography in sweet woodruff’s herb were determined citric, succinic, oxalic and malic acids. Study of carboxylic acids of Asperula odorata L. herb has been performed by the method of chromatography-mass spectrometry. In the current study 9 organic acids were revealed and was also determined their content. It makes up 0,42 % in the raw material. Among the revealed acids dominate citric (53 % from the sum of organic acids), oxalic (14,58 %) and malic acids (14,06 %). General acidity of this plant which makes up 0,82 % was established by using titrimetric method of analysis.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/2446
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології
Український біофармацевтичний журнал. Архів статей 2008-2021

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
104-107.pdf254,5 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.