Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/25578
Назва: Розробка песаріїв для лікування аднекситу
Автори: Музичук, А. В.
Криклива, І. О.
Теми: песарії;аднексит
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Музичук, А. В. Розробка песаріїв для лікування аднекситу / А. В. Музичук, І. О. Криклива // Сучасні аспекти створення екстемпоральних алопатичних, гомеопатичних і косметичних лікарських засобів : зб. наук. пр. - Харків : НФаУ, 2021. - Вип. 6. - С. 70.
Короткий огляд (реферат): Аднексит - запалення маткових труб і яєчників, через це захворювання має другу назву - сальпінгооофорит (від латинських слів «salpinx» - труба і «ooforum» - яєчник). Збудниками захворювання можуть бути представники різних груп патогенних мікроорганізмів: стафілококи, стрептококи, мікоплазми, хламідії, гонококи і багато інших мікробів. Інфекційний агент може проникнути в маткову трубу і яєчник або із зовнішніх статевих органів (в цьому випадку говорять про висхідне інфікування), або з інших органів і тканин, схильних до запального процесу, з потоком крові або лімфи. Таким чином, причиною аднекситу може бути аборт, пологи, випадкові статеві контакти, занесення інфекції ззовні будь-яким нестерильним матеріалом, різні інфекційні захворювання, особливо за наявності гнійних вогнищ. Проте попадання хвороботворного мікроорганізму не завжди означає подальший розвиток патології. Багато чого залежить як від патогенних властивостей збудника, так і від рівня імунного захисту жінки. Тому будь-який зовнішній або внутрішній чинник, який веде до ослаблення імунітету (переохолодження, нервовий стрес, хронічна втома, інші захворювання), - це додатковий «козир» для розвитку аднекситу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/25578
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри ЗТЛ
Тези доповідей співробітників НФаУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Музичук,Криклива 2 - НФаУ Кафедра заводської технології ліків.pdf1,59 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.