Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/25881
Название: Клінічний реабілітаційний менеджмент при ортопедичній деформації стоп у підлітків
Другие названия: Clinical Rehabilitation Management in Orthopedic Foot Deformity in Adolescents
Клинический реабилитационный менеджмент при ортопедической деформации стоп у подростков
Авторы: Мятига, О.
Таможанська, Г.
Ключевые слова: стопа;плоскостопість;фізична терапія;foot;flat feet;physical therapy
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Мятига, О. Клінічний реабілітаційний менеджмент при ортопедичній деформації стоп у підлітків / О. Мятига, Г. Таможанська // Фізична культура, спорт та здоров’я нації : зб. наук. пр. - Житомир : Вид-во ЖДУ ім. І. Франка, 2020. - Вип. № 10 (29). - С. 161-169.
Краткий осмотр (реферат): Актуальність теми дослідження: Значного поширення деформацій опорно-рухового апарату, до числа яких належить і плоскостопість, ставить проблему профілактики і лікування як одну з актуальних в системі охорони здоров’я дітей і підлітків. Наслідки плоскостопості негативно впливають на формування постави, діяльність внутрішніх органів та систем організму. В усуненні функціональної недостатності стоп і зміцненні зв’язково-м’язового апарату нижніх кінцівок, зокрема м’язових груп, що активно беруть участь у підтримці нормальної ресорної функції стопи, велику роль відіграють засоби фізичної терапії. У зв’язку з вищевикладеним є перспективним вивчення проблеми дослідження різних ступенів плоскостопості у дітей старшого шкільного віку. Мета дослідження: розробити і експериментально обґрунтувати раціональний комплексний підхід до призначення засобів фізичної терапії для хлопців середнього шкільного віку з плоскостопістю, із застосуванням фізичних терапевтичних вправ в ізотонічному режимі, стретчингових вправ у поєднанні з самомасажем і термо-гідробальнеопроцедурами. Матеріал і методи: У дослідженні брали участь 16 хлопців 13-14 літнього віку з III ступенем плоскостопості, які перебували в основному періоді лікування. Були використані медико-біологічні методи: функціональний стан дихальної, серцево-судинної систем організму та опорно-рухового апарату. Результати: встановлено достовірну позитивну динаміку показників опорно-рухового апарату та кардіореспіраторної системи. Висновки: під впливом засобів фізичної терапії, а саме застосування вправ статичного характеру з подоланням опору рук фізичного терапевта, в чергуванні з розслабленням м’язів, у поєднанні зі стретчинговими вправами показав доцільність реабілітаційного втручання.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/25881
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри фiзичної реабілітації та здоров'я

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Житомір,2020.pdf561,71 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.