Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/26168
Назва: Створення нових антибіоплівкових агентів як один із шляхів подолання антибиотикорезистентності
Автори: Зубков, В. О.
Ковальчук, В. В.
Перехода, Л. О.
Сич, І. А.
Теми: Біоплівки;антимікробна резистентність
Дата публікації: тра-2021
Бібліографічний опис: Створення нових антибіоплівкових агентів як один із шляхів подолання антибиотикорезистентності / В. О. Зубков, Л. О. Перехода, В. В. Ковальчук, І. А. Сич // Current trends in pharmaceutical chemistry and standartization of medicines : materials of scientific and practical conference with international participation, Ternopil, May 25-26, 2021. - Ternopil, 2021. - P. 34-35.
Короткий огляд (реферат): Стійкість до антибіотиків (АМР) є одною з основних глобальних проблем охорони здоров’я, яка пов’язана з високими соціальними та економічними навантаженнями на суспільство. Утворення біоплівок - це альтернативний спосіб життя бактерій, при якому мікроби приймають багатоклітинну форму для полегшення та збільшення тривалості життя в різноманітних екологічних нішах. Останні дані демонструють внесок біоплівок як екологічного резервуару резистентних бактерій. Більшість хронічних інфекцій, таких як пневмонія у хворих на муковісцидоз, остеомієліт, хронічні раневі інфекції, отити та ін., є опосередкованими біоплівками. Крім того, біоплівки відіграють ключову роль при хронічних запальних захворюваннях, таких як хвороба Крона, та при гострих інфекціях.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/26168
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри медичної хiмiї

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
тези тернополь Ковальчук.pdf1,34 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.