Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/2759
Название: Прийняття рішень з вибору схеми фармацевтичного забезпечення лікувально-профілактичних закладів
Авторы: Толочко, В. М.
Музика, Т. Ф.
Зарічкова, М. В.
Толочко, В. М.
Музыка, Т. Ф.
Заричковая, М. В.
Tolochko, V. M.
Musika, T. F.
Zarichkova, M. V.
Дата публикации: 2011
Издательство: НФаУ
Библиографическое описание: Толочко, В. М. Прийняття рішень з вибору схеми фармацевтичного забезпечення лікувально-профілактичних закладів : метод. рек. / В. М. Толочко, Т. Ф. Музика, М. В. Зарічкова . – Х. : НФаУ, 2011. − 23 с.
Краткий осмотр (реферат): Важливою складовою діяльності ЛПЗ є організація їх ФЗ, тобто комплекс професійних заходів, що повинен охоплювати весь шлях просування ЛЗ та ВМП від постачальника до пацієнта та бути спрямованим на ефективне лікування хворих і раціональне використання бюджетних коштів виділених на утримання ЛПЗ. У сучасних умовах існує декілька схем організації ФЗ ЛПЗ, кожна з яких має свої особливості: 1) через АЛЗ; 2) за участю госпрозрахункових ЛА та МЛА; 3) без участі аптеки, безпосередньо від фармацевтичних виробників чи оптових фармацевтичних компаній. На практиці переважає третя схема, порівняно з першими двома, незважаючи на їх професійно високий рівень виконання та багаторічний досвід застосування. Це обумовлює пошук критеріїв оцінки якості ФЗ стосовно кожної окремої схеми та прийняття рішень з її використання в умовах кожного окремого ЛПЗ. З цією метою в методичних рекомендаціях, наводяться: основні принципи здійснення ФЗ ЛПЗ; критерії для вибору оптимальної схеми ФЗ ЛПЗ; класифікація ЛПЗ за критеріями їх діяльності; поетапне прийняття рішень щодо організації ФЗ ЛПЗ. Для обробки результатів використані сучасні наукові методи: математико-статистичний, аналітико-дискретний, порівняння, експертних оцінок, безпосереднього вивчення, а також ліцензійні комп’ютерні програми. Методичні рекомендації з прийняття рішень вибору схеми ФЗ у ЛПЗ в сучасних умовах підготовлені вперше і призначені для керівників закладів охорони здоров’я та аптечних мереж, наукових і практичних спеціалістів медицини та фармації, студентів медичних та фармацевтичних вузів, а також як додатковий інформаційний матеріал для слухачів курсів підвищення кваліфікації при вивченні організаційно-економічних питань.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/2759
Располагается в коллекциях:Навчальні матеріали кафедри УЕФ
Наукові публікації В. М. Толочко



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.