Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28063
Title: | Здоровий спосіб життя, функціональні продукти харчування |
Other Titles: | Нealthy lifestyle, functional foods |
Authors: | Бурлака, І. С. Burlaka, I. S. Омельченко, З. І. Omelchenko, Z. I. |
Keywords: | здоров’я;health;здоровий спосіб життя;healthy lifestyle;функціональні продукти;functional foods;евтерпи плоди;eutherpy fruits;чай ройбуш;rooibos teа |
Issue Date: | 2022 |
Bibliographic description (Ukraine): | Бурлака, І. С. Здоровий спосіб життя, функціональні продукти харчування / І. С. Бурлака, З. І. Омельченко // Сучасні тенденції спрямовані на збереження здоров’я людини : зб. наук. пр. присвячено пам’яті професора О. В. Пєшкової, м. Харків, 21-22 квіт. 2022 р. - Харків, 2022. - Вип. 3. - С. 113-116. |
Abstract: | Формула харчування людини третього тисячоліття - це постійне використання в раціоні, поряд з традиційними, функціональних харчових продуктів. Сучасними функціональними продуктами можна назвати такі продукти, які допомагають зберігати та покращувати здоров’я людини, знижувати ризик виникнення хвороб та передбачені для постійного вживання всіма групами населення. При цьому такі продукти є одним із компонентів харчових раціонів, позитивний вплив цих продуктів на організм зумовлений наявністю у їх складі спеціальних функціональних харчових компонентів, які здатні чинити сприятливий ефект на метаболічні та біохімічні процеси, психосоціальну поведінку людини, а також на основні фізіологічні функції організму. Користь таких функціональних продуктів є вищою, ніж користь традиційних продуктів харчування, що доводить необхідність їх додавання до раціону для максимальної реалізації принципів здорового харчування. До таких продуктів належать нові продукти на ринку України - евтерпи овочевої плоди та чай ройбуш The formula for human nutrition of the third millennium is the constant use in the diet, along with traditional, functional foods. Modern functional foods include products that help maintain and improve human health, reduce the risk of disease and they are intended for permanent use by all population groups. Such products are one of the components of diets. The positive effect of these products on the body is due to the presence in their composition of special functional nutrients that can have a beneficial effect on metabolic and biochemical processes, human psychosocial behavior, as well as the basic physiological functions of the body. The benefits of such functional products are higher than the benefits of traditional foods. It proves the need to add them to the diet to maximize the implementation of the principles of healthy eating. Such foods include new products on the Ukrainian market are eutherpy vegetables and rooibos tea |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28063 |
Appears in Collections: | Тези доповідей співробітників НФаУ |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
113-116.pdf | 861,51 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.