Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28152
Название: Сучасні підходи до застосування антигістамінних препаратів для лікування кропив’янки
Авторы: Рябова, О. О.
Кашута, В. Є.
Ключевые слова: кропив’янка;фармакотерапія;антигістамінні препарати;антагоністи Н2-гістамінових рецепторів
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Сучасні підходи до застосування антигістамінних препаратів для лікування кропив’янки / О. О. Рябова, В. Є. Кашута // Від експериментальної та клінічної патофізіології до досягнень сучасної медицини іфармації : тези доп. ІV наук.-практ. конф. студентів та молодих вчених зміжнар. участю, м. Харків, 19 трав. 2022 р. – Харків : Вид-во НФаУ, 2022. – С. 278.
Краткий осмотр (реферат): На сьогоднішній день кропив’янка є поширеним алергічним захворюванням, на яке страждають 15-25 % населення в усьому світі. З огляду на патогенез, кропив’янка виникає внаслідок виділення з тучних клітин і базофілів таких вазоактивних речовин, як гістамін, брадикінін, простагландин D2 тощо. Враховуючи роль гістаміну в патогенезі кропив’янки актуальним є вивчення сучасних підходів до застосування антигістамінних препаратів (АГП) для лікування даного захворювання.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28152
Располагается в коллекциях:Тези доповідей співробітників НФаУ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
278.pdf225,58 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.