Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28158
Название: Удосконалення складу «грудних крапель від кашлю»
Авторы: Шауі Жаафар
Зуйкіна, С. С.
Ключевые слова: кашель;багно звичайне;оральні краплі
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Шауі Жаафар. Удосконалення складу «грудних крапель від кашлю» / Шауі Жаафар, С. С. Зуйкіна // Від експериментальної та клінічної патофізіології до досягнень сучасної медицини іфармації : тези доп. ІV наук.-практ. конф. студентів та молодих вчених зміжнар. участю, м. Харків, 19 трав. 2022 р. – Харків : Вид-во НФаУ, 2022. – С. 353-354.
Краткий осмотр (реферат): Хвороби органів дихання відносяться до найбільш поширених серед дорослих і дітей. Вони характеризуються поліетіологічностью, тяжкістю клінічного перебігу, частими ускладненнями. Дослідження, проведені в останні роки в лікарнях 20-ти Європейських країн показали, що найчастішою локалізацією інфекції, для лікування яких призначались антибактеріальні препарати, були дихальні шляхи – 24 %, шкіра, кістки, суглоби – 18 %, органи черевної порожнини – 16 %, сечовивідні шляхи 11 %. Кашель – це складний рефлекторний акт, спрямований на самоочищення і захист органів дихання від аспірації шлункового вмісту, сторонніх тіл і різних ендогенних елементів (слиз, кров, гній, продукти тканинного розпаду та ін.). Кашльовий рефлекс забезпечує відновлення нормальної прохідності дихальних шляхів, що є неодмінною умовою для нормального дихання людини, порушення якого тягне за собою розвиток серйозних захворювань бронхолегеневої системи. Кашель слід розглядати переважно не як патологічний симптом, а як захисну реакцію організму, яка створює людині оптимальні умови для існування. Проте, досить часто, кашель втрачає своє фізіологічне призначення, стає хронічним і перетворюється на чинник, що значно знижує якість життя пацієнта.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28158
Располагается в коллекциях:Тези доповідей співробітників НФаУ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
353-354.pdf245,67 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.