Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28159
Назва: Обґрунтування доцільності дослідження гепатотоксичного впливу комбінації парацетамолу та N-ацетил-D-глюкозаміну
Автори: Зупанець, І. В.
Рубан, О. А.
Шебеко, С. К.
Теми: хронічний біль;гепатотоксичність;глюкозамін;парацетамол
Дата публікації: 2022
Бібліографічний опис: Зупанець, І. В. Обґрунтування доцільності дослідження гепатотоксичного впливу комбінації парацетамолу та N-ацетил-D-глюкозаміну / І. В. Зупанець, О. А. Рубан, С. К. Шебеко // Від експериментальної та клінічної патофізіології до досягнень сучасної медицини іфармації : тези доп. ІV наук.-практ. конф. студентів та молодих вчених з міжнар. участю, м. Харків, 19 трав. 2022 р. – Харків : Вид-во НФаУ, 2022. – С. 166-167.
Короткий огляд (реферат): Близько 20 % населення Європи страждає на хронічний біль слабкої чи помірної інтенсивності. Відповідно до міжнародних рекомендацій (ВООЗ, Medscape, Німецьке товариство загальної та сімейної медицини тощо) та уніфікованого клінічного протоколу паліативної медичної допомоги при хронічному больовому синдромі в Україні, препаратами першої лінії терапії є засоби на основі парацетамолу (ПАР). Вибір ПАР обумовлений меншою кількістю побічних ефектів у порівнянні з НПЗЗ, насамперед таких, як гастро- та кардіотоксичність. Проте суттєвим недоліком ПАР є гепатотоксичність при тривалому лікуванні та/або застосуванні великих доз, що потрібно враховувати при створені нових лікарських засобів. За даними літератури, сумісне застосування ПАР з N-ацетил-D-глюкозаміном (ГА) зменшує гепатотоксичність та потенціює анальгетичний ефект ПАР.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28159
Розташовується у зібраннях:Тези доповідей співробітників НФаУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
166-167.pdf281,36 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.