Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28166
Название: Дослідження з розробки складу гранул антацидної дії для застосування у гастроентерології
Авторы: Маслій, Ю. С.
Баалі Нур-дін
Ключевые слова: кислотозалежні захворювання;дослідження;бікарбонат натрію;альгінати;склад;гранули;антацид
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Дослідження з розробки складу гранул антацидної дії для застосування у гастроентерології / Ю. С. Маслій, Баалі Нур-дін // Від експериментальної та клінічної патофізіології до досягнень сучасної медицини і фармації : тези доп. ІV наук.-практ. конф. студентів та молодих вчених з міжнар. участю, м. Харків, 19 трав. 2022 р. – Харків : Вид-во НФаУ, 2022. – С. 233-234.
Краткий осмотр (реферат): Високий відсоток у структурі патології травної системи належить кислотозалежним захворюванням (КЗЗ), які не лише погіршують якість життя пацієнта, а й становлять потенційну небезпеку щодо розвитку тяжких станів [1]. Зниження продукції та/або нейтралізація соляної кислоти – головне завдання успішного лікування КЗЗ, у виконанні якого провідна роль відводиться антацидам [1, 2]. Основним антацидним засобом, що нейтралізує соляну кислоту, є бікарбонат натрію. Для зниження його гігроскопічності та здатності спінюватися у присутності незначної кількості вологи як лужний інгредієнт було вирішено використовувати Effer-Soda® (SPI Pharma, США) – високостабільний порошок бікарбонату натрію, кожна частка якого поверхнево модифікована шаром карбонату натрію, що діє як вологопоглинаюча захисна оболонка [3]. Волога грануляція – основний вид отримання гранул, при якому головним завданням є вибір раціональної зв'язувальної речовини [4]. Альгінати відомі як одні з природних зв'язувальних агентів, основні переваги яких полягають у їх нетоксичності, біосумісності та біорозкладності. Відомо, що альгінатно- бікарбонатні композиції здатні утворювати альгінатний гель/піну, яка плаває на поверхні шлункового вмісту, подібно до плоту на воді, діючи як фізичний бар'єр та забезпечуючи швидке і тривале полегшення симптомів печії й кислотного рефлюксу [5].
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28166
Располагается в коллекциях:Тези доповідей співробітників НФаУ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
233-234.pdf482,01 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.