Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28174
Название: Нормативно-правове регулювання реалізації косметичної продукції в Україні
Авторы: Мала, О. Д.
Бевз, О. В.
Сич, І. А.
Перехода, Л. О.
Ключевые слова: нормативно-правове регулювання реалізації;реалізація косметичної продукції
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Нормативно-правове регулювання реалізації косметичної продукції в Україні / О. Д. Мала, О. В. Бевз, І. А. Сич, Л. О. Перехода // Управління якістю в фармації : матеріали XVІ наук.-практ. internet-конф. з міжнар. участю, м. Харків, 20 трав. 2022 р. – Харків : НФаУ, 2022. – С. 68-69.
Краткий осмотр (реферат): Ринок косметичних засобів в Україні динамічно зростає, що відповідає світовим тенденціям та зумовлює актуальність забезпечення якості та безпеки цих продуктів. На сьогодні на ринку України представлена чисельна кількість косметичної продукції, що реалізується населенню через мережу інтернет, роздрібні магазини, супермаркети, а також через аптечну мережу. Згідно регламенту (ЄC) №1223/2009 Європейського парламенту і Ради від 30.11.2009 р. поняття «косметична продукція» означає будь-яку речовину або суміш, призначені для нанесення на різні зовнішні ділянки людського тіла (епідерміс, система волосяного покриву, нігті, губи і зовнішні генітальні органи) або на зуби і на слизову оболонку ротової порожнини виключно або переважно з тим, щоб чистити їх, ароматизувати, міняти їх зовнішній вигляд, захищати, зберігати у гарному стані або коригувати запах тіла. Проте все більше та більше з’являється на ринку продукції, в якій задекларований лікувальний ефект, навіть виробники обирають для реалізації цієї продукції - аптеки, щоб переконати покупця в надійності та лікувальному ефекті, проте на сьогодні немає окремої законодавчої бази, яка б регламентувала якість косметичних засобів, реалізованих населенню через аптечну мережу.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28174
Располагается в коллекциях:Тези доповідей співробітників НФаУ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
68-69.pdf743,48 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.