Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28184
Название: Застосування вітаміну D для профілактики респіраторних захворювань
Авторы: Касьяненко, В. В.
Ключевые слова: застосування вітаміну D;респіраторні захворювання;профілактика респіраторних захворювань
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Касьяненко, В. В. Застосування вітаміну D для профілактики респіраторних захворювань / В. В. Касьяненко // Управління якістю в фармації : матеріали XVІ наук.-практ. internet-конф. з міжнар. участю, м. Харків, 20 трав. 2022 р. – Харків : НФаУ, 2022. – С. 52-53.
Краткий осмотр (реферат): Вітамін D – це загальна назва цілої групи вітамінів, до складу яких входять жиророз- чинні вітаміни D1, D2, D3, D4, D5, D6. Науково доведено роль вітамінів групи D в обміні кальцію та фосфору в організмі, захисті ясен, функціонуванні щитовидної залози, роботі серця, а нестача вітаміну може призвести до остеопорозу, рахіту, остеомалації та інших хвороб. Оскільки рецептор вітаміну D експресується на імунних клітинах, таких як В-клітини, Т- клітини та антигенпрезентуючі клітини, і оскільки ці клітини можуть синтезувати активний метаболіт вітаміну D, вважається, що вітамін D також має потенціал для модуляції вроджених та адаптивних імунних реакцій. Вітамін D також підтримує дозрівання моноцитів, необхідних для підвищення активності Т- клітин у здорової людини, а також у пацієнтів з аутоімунними захворюваннями.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28184
Располагается в коллекциях:Тези доповідей співробітників НФаУ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
52-53.pdf634,06 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.