Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29289
Title: Фітохімічне дослідження спарасису кучерявого
Other Titles: Phytochemical study of Sparassis crispa
Authors: Красноруцька, Діана
Keywords: кваліфікаційна робота;кафедра хiмiї природних сполук і нутриціології;фармацевтичний факультет;спарасис кучерявий;плодові тіла;аналіз хімічного складу;Sparassis crispa;fruiting bodies;analysis of chemical composition
Issue Date: Jun-2022
Bibliographic description (Ukraine): Красноруцька, Д. Фітохімічне дослідження спарасису кучерявого : кваліф. робота / наук.керівник І. Журавель. - Харків, 2022. - 56 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота присвячена фітохімічному вивченню плодових тіл спарасису кучерявого. Якісний склад досліджували за допомогою хімічних реакцій та хроматографічних методів. Кількісний вміст сполук визначали гравіметричним, титриметричним та спектрофотометричним методами. Визначено полісахариди, фенольні сполуки, у тому числі гідроксикоричні кислоти, органічні кислоти, амінокислоти та стероїдні сполуки. Було проведено фракціонування полісахаридів. Встановлено, що за кількісним вмістом переважала фракція ВРПС. Наведено результати визначення втрати в масі при висушуванні сировини, загальної золи, золи, нерозчинної у хлористоводневій кислоті, екстрактивних речовин, а також технологічних параметрів. Крім того, проведено хроматографічне вивчення одержаних екстрактивних речовин. Кваліфікаційна робота складається із вступу, огляду літератури, експериментальної частини, загальних висновків, списку використаної літератури та додатків. Робота викладена на 48 сторінках, включає 19 таблиць та 21 рисунок. Список використаної літератури містить 30 джерел. Ключові слова: спарасис кучерявий, плодові тіла, аналіз хімічного складу.
Qualification work is devoted to phytochemical study of fruiting bodies of Sparassis crispa. Qualitative composition was investigated using chemical reactions and chromatographic methods. Quantitative content of compounds was determined by gravimetric, titrimetric and spectrophotometric methods. Polysaccharides, phenolic compounds, including hydroxycinnamic acids, organic acids, amino acids and steroid compounds were identified. Polysaccharide fractionation was performed. It was established that the water-soluble polysaccharides faction prevailed in terms of quantitative content. The results of determining the loss in mass during drying of raw materials, total ash, ash insoluble in hydrochloric acid, extractives, as well as technological parameters are presented. In addition, a chromatographic study of the obtained extractives was performed. Qualification work consists of an introduction, literature review, experimental part, general conclusions, list of references and appendices. The work is presented on 48 pages, includes 19 tables and 21 figures. The list of used literature contains 30 sources.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29289
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Красноруцька Діана, 8.06.22.pdf
  Restricted Access
1,14 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.