Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29298
Title: Фітохімічне дослідження ерінги
Other Titles: Phytochemical study of Pleurotus eryngii
Authors: Півень, Катерина
Keywords: кваліфікаційна робота;кафедра хiмiї природних сполук і нутриціології;фармацевтичний факультет;ерінги;плодові тіла;аналіз хімічного складу сировини;Pleurotus eryngii;fruiting bodies;analysis of chemical composition of raw materials
Issue Date: Jun-2022
Bibliographic description (Ukraine): Півень, К. Фітохімічне дослідження ерінги : кваліф. робота / наук. керівник Н. Бурда. - Харків, 2022. - 56 с.
Abstract: У кваліфікаційній роботі наведені результати вивчення хімічного складу плодових тіл ерінги. У результаті вивчення якісного складу біологічно активних сполук у досліджуваній сировині встановлено наявність полісахаридів, амінокислот, фенольних кислот та органічних кислот, стероїдних речовин. Із використанням кислотного гідролізу проведено вивчення компонентного складу одержаних полісахаридів. Визначено, що серед моносахаридів присутня глюкоза. Визначення кількісного вмісту біологічно активних речовин дозволило встановити превалювання полісахаридів над іншими сполуками (9,36 %). Крім того, проведено фракціонування полісахаридів. Встановлені числові та технологічні параметри плодових тіл ерінги. Визначено, що вода очищена як екстрагент вилучав найбільшу кількість екстрактивних речовин. Кваліфікаційна робота складається із вступу, огляду літератури, експериментальної частини, загальних висновків, списку використаної літератури та додатків. Робота викладена на 48 сторінках, включає 20 таблиць та 26 рисунків. Список використаної літератури містить 30 джерел.
The qualification work presents the results of studying the chemical composition of the fruiting bodies of Pleurotus eryngii. As a result of studying the qualitative composition of biologically active compounds in the studied raw materials, the presence of polysaccharides, amino acids, phenolic acids and organic acids, steroids was established. The study of the component composition of the obtained polysaccharides was carried out using acid hydrolysis. It is determined that glucose is present among monosaccharides. Determination of the quantitative content of biologically active substances allowed to establish the prevalence of polysaccharides over other compounds (9.36%). In addition, polysaccharide fractionation was performed. Numerical and technological parameters of fruiting bodies are established. It was determined that the purified water as an extractant removed the largest amount of extractives. Qualification work consists of an introduction, literature review, experimental part, general conclusions, list of references and appendices. The work is presented on 48 pages, includes 20 tables and 26 figures. The list of used literature contains 30 sources.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29298
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Півень Катерина, 9.06.22.pdf
  Restricted Access
1,32 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.