Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29322
Title: Фітохімічне вивчення плодів (жолудів) дубу звичайного
Other Titles: Phytochemical study of fruits (acorns) of common oak
Authors: Помазан, Ольга
Keywords: кваліфікаційна робота;кафедра хiмiї природних сполук і нутриціології;фармацевтичний факультет;плоди дубу;жолуді;дубильні речовини;аналіз хімічного складу;oak fruits;acorns;tannins;chemical composition analysis
Issue Date: Feb-2023
Bibliographic description (Ukraine): Помазан, О. Фітохімічне вивчення плодів (жолудів) дубу звичайного : кваліф. робота / наук. керівник В. Кисличенко. - Харків, 2023. - 72 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота присвячена фотохімічному вивченню плодів дубу – жолудів. Якісний склад досліджували за допомогою хімічних реакцій та хроматографічних методів. Кількісний вміст сполук визначали титриметричним та спектрофотометричним методами. Визначено флавоноїди, поліфенольні сполуки, органічні кислоти, амінокислоти, а також дубильні речовини. Із плодів дубу одержано жирну олію та проведено її хроматографічне вивчення. Представлено результати визначення втрати в масі при висушуванні сировини, загальної золи, екстрактивних речовин. Кваліфікаційна робота складається із вступу, огляду літератури, експериментальної частини, загальних висновків, списку використаної літератури та додатків.
The qualification work is devoted to the phytochemical study of oak fruits - acorns. The qualitative composition was investigated using chemical reactions and chromatographic methods. Quantitative content of compounds was determined by titrimetric and spectrophotometric methods. Flavonoids, polyphenol compounds, organic acids, amino acids, and tannins were determined. Fatty oil was obtained from oak fruits and its chromatographic study was carried out. The results of determining the loss in mass during drying of raw materials, total ash, and extractive substances are presented. The qualification work consists of an introduction, a literature review, an experimental part, general conclusions, a list of used literature and appendices.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29322
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Помазан Ольга, 09.02.23.pdf1,93 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.