Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29385
Title: Фітохімічне вивчення листя обліпихи крушиновидної
Other Titles: Phytochemical study of sea buckthorn leaves
Authors: Кирильчук, Альона
Keywords: кваліфікаційна робота;кафедра хiмiї природних сполук і нутриціології;фармацевтичний факультет;обліпиха крушиновидна;листя;фітохімічне вивчення;Sea buckthorn;leaves;phytochemical study
Issue Date: Feb-2023
Bibliographic description (Ukraine): Кирильчук, А. Фітохімічне вивчення листя обліпихи крушиновидної : кваліф. рбота / наук. керівник В. Кисличенко. - Харків, 2023. - 65 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота присвячена фітохімічному вивченню листя обліпихи крушиновидної. У результаті проведених досліджень визначено вуглеводи, флавоноїди, дубильні речовини, кумарини, фенольні сполуки, полісахариди, поліфенольні сполуки, органічні кислоти, аскорбінову кислоту. Представлено результати визначення втрати в масі при висушуванні сировини, загальної золи, екстрактивних речовин. За результатами проведених досліджень обрано перспективний вид сировини для подальших досліджень.
The qualification work is devoted to the phytochemical study of Sea buckthorn leaves. As a result of the research, carbohydrates, flavonoids, tannins, coumarins, phenolic compounds, polysaccharides, polyphenolic compounds, organic acids, ascorbic acid were determined. The results of determining the loss in mass during drying of raw materials, total ash, and extractive substances are presented. Based on the results of the research, a promising type of raw material was selected for further research. The qualification work consists of an introduction, a literature review, an experimental part, general conclusions and a list of used literature.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29385
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кирильчук Альона, 10.02.23.pdf2,7 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.