Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29435
Назва: | Розробка складу супозиторіїв з екстрактом алое |
Інші назви: | Development of the composition of suppositories with aloe extract |
Автори: | Жеревчук, Анастасія |
Теми: | кваліфікаційна робота;кафедра заводської технології ліків;фармацевтичний факультет;супозиторії;сухий екстракт алое вера;декспантенол;геморой;склад;технологія |
Дата публікації: | лют-2023 |
Бібліографічний опис: | Жеревчук, А. Розробка складу супозиторіїв з екстрактом алое : кваліф. робота / наук. керівник О. Рубаню - Харків, 2023. - 56 с. |
Короткий огляд (реферат): | Для розробки складу супозиторіїв ректальних для лікування та
профілактики геморою було обрано сухий екстракт алое вера та
декспантенол. На основі аналізу даних літератури, результатів комплексу
сучасних фізико-хімічних та біофармацевтичних досліджень підібрано
раціональний склад супозиторіїв. На підставі реологічних досліджень
обґрунтовано оптимальний температурний режим їх виготовлення. Наведено
технологічну схему та описано основні стадії технологічного процесу. Dry extract of aloe vera and dexpanthenol were chosen to develop the composition of rectal suppositories for the treatment and prevention of hemorrhoids. Based on the analysis of literature data, the results of a complex of modern physicochemical and biopharmaceutical research, a rational composition of suppositories was selected. On the basis of rheological studies, the optimal temperature regime for their production is substantiated. The technological scheme is given and the main stages of the technological process are described. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29435 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри промислової технологiї лiкiв та косметичних засобів |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Жеревчук А.О. ЗТЛ 11.02.pdf | 2,54 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.